PDA

View Full Version : Idealny Tuning

Sparkling Cocktail
26 styczeń 05, 21:54
To jest dla mnie przykład idalnego Zrobienia Samochodu ... Super ...

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40105876

Wszystko na swoim miejscu ... mozena jeszcze delikatnie szybki w kolor nadwozia ...

Miłego oglądania ;-)

Ach Te FELGI !!!!!!!!!!

AniracK
26 styczeń 05, 22:05
dla każdego cos innego

tu jest tylko kapselek na wlew, felgi 17" i spoilerek... wnetrze jest nietkniete np...

dla mnie to bardzo minimalistyczne podejscie do tuningu, chociaz tez przesady nie lubie...

Cryzuz
26 styczeń 05, 22:08
Bardzo fajny ta 206. Prawie taka jak moje ale nietety nie mam takich aluskow :(

Sparkling Cocktail
26 styczeń 05, 22:23
Ludzie to jest RC look :)

AniracK
26 styczeń 05, 22:25
a od kiedy RC to XS w srodku? no i przydaloby sie zobaczyc tył - wydech...

do RC to jeszcze troooooche ;)

tomo
26 styczeń 05, 22:34
ale fele chciałbym takie są ;-)

Krzycho
26 styczeń 05, 22:48
z zewnatrz calkiem jak znane wszystkim rc:
http://www.republika.pl/silver206/images/rc.jpg
upodobnianie do serii to tuning?

Mecenas
26 styczeń 05, 22:50
i to mi sie podoba bardzo nawet

AniracK
26 styczeń 05, 22:56
jak juz wczesniej bylo nadmienione - o gustach sie nie dyskutuje bo kazdemu sie podoba co innego...

RC dla mnie sens ma - bez upiekszania i tuningowania bo - jest "cywilne" choc troszke upiekszone a prawdziwy jego duch drzemie pod maska - i o to chodzi... wyglada nieby niepozornie....

stylizacja na RC jezdzac 1.1 to juz nie do konca to... pewno ze mozna upiekszac, nic w tym zlego - wrecz przeciwnie, ale jesli na tym 1.1 przykleimy znaczek RC to juz bedzie tylko smiesznie a nie ładnie...

felgi pewno, lotka - jest juz calkiem standardowa, korek wlewu tez nic nowego... diabeł tkwi w szczegolach (jesli ju o RC mowa) - karbonowe "daszki" lustereh, podwojny wylot poprzecznie umieszczonego tlumika etc :)

Mecenas
26 styczeń 05, 23:08
przepraszmza głupie moze pytanie czt cos z błotnikami jest zrobione w porownaniu do standardowego?? te jak by spuchniete troszke?? a moze mi sie zdaje??

AniracK
26 styczeń 05, 23:17
spuchniete są w 1.6 XS lub 2.0 S16 / GTi lub 2.0 HDi lub RC

czyli w obu przypadkach na zdjeciach te błotniki są seryjne

Łapek
26 styczeń 05, 23:48
Na tym srebrnym sa już spuchnięte bo sprawdziłem z moją fotką. hehe.Ale to tez szczególik. nawet te wąskie sa zgrabniejsze i takie delikatne.Jak się ma dobrze dobrane fele to jest lux czy na takich czy na takich błottniach.:)

AniracK
26 styczeń 05, 23:51
a ja po tym jak postawiłam samochód przy pugu Fnatte zachorowałam na szerokie... i będą... jak fundusze pozwolą :)

Mecenas
26 styczeń 05, 23:53
szeroke dodaja mu agresywnosci

to mi sie bardzo podoba..ehh

Łapek
27 styczeń 05, 00:00
Niby tak ale tera zpruć te co sa i malowac nowe?? Szkoda mi kasy bynajmniej narazie.hehe.Wolę zainwestowac w soczewy które niedługo może będą. bo te niebieskie :206:

Cryzuz
27 styczeń 05, 00:01
Jesli chcesz zmieniac na te szersze blotniki to musisz tez rowniez zmieniac nadkola bo nie pasuja.

AniracK
27 styczeń 05, 00:03
prawda, tzn pasuja na chama, ale lepiej wrzucic nowe - szersze, ale to przy zakupie blotnikow juz nie taki problem bo nowe "szersze" nadkole w serwisie to koszt niecalych 50zl - wiec da sie przezyc (juz mam wszystko obcykane - tylko kase zbieram :hyhy: )

Janus
27 styczeń 05, 15:49
Niewiele stuningowane, zrobione z zewnątrz na RC, które podoba sie kazdemu więc w tym przypadku nie ma kontrowersji ale tez nie ma wielkiego tuningu :)
Co do błotniczków, poszerzane są piękniejsze, te wypukłości i wklęsłości błotnika są bardziej wyeksponowane :roll:

AniracK
27 styczeń 05, 16:23
echhh taaaaak :roll: chyba kupie sobie na razie same nadkola bo tylko na to mnie poki co stac :P i postawie na polce :D:D:D:D:D

kelly
27 styczeń 05, 19:13
No dobra z zewnatrz jak RC ale na szczudłach hahahahahahaha chyba, ze tylko tak na fotach wyszedl :P

Fele ladniusie :)

Kudlacz
28 styczeń 05, 14:53
yyyy na idealny tuning to my nie mamy drog bo zeby wieksza glebe zapodac to troszeczke nierowno jest :P:P

marza mi sie takie drogi jak maja np japonczyki :D

kelly
28 styczeń 05, 17:43
No ale RC jest obniżone w urzędu a ten nie :P
Ja swojego na glebę położyłam i nie narzekam. No może poza faktem, ze samochód ni się rozpada i na nic zdała się walka o nietrzeszczące elementy hahahahaha Ale nie można mieć wszystkiego.
No właśnie jak to jest z poszerzeniem??? Co kosztuje 50 zeta??? Jedno poszerzenie czy jak??? :niepewny:

Cryzuz
28 styczeń 05, 17:51
50 zl kosztuja nowe nadkole, ktore trzeba tez wymienic jesli sie poszerza.

Sparkling Cocktail
28 styczeń 05, 18:12
Ładnie wygląda ten samochód ... to trzeba przyznac

kelly
28 styczeń 05, 18:15
No ja muszę poszerzyć bo mam ET na felach za niskie :P Ale to plan dopiero na za jakiś czas.

AniracK
28 styczeń 05, 20:08
to są nadkola takie jak ma np Fancior - stosowane do tych szerokich błotników. Nie wiem o ile są szersze prawdemowiac ale podobno są :)

kelly
29 styczeń 05, 09:27
One są szersze o ok 2-3 cm. Myślę, że jak ktoś ma dobrego blacharza to przerobi takie jak nasze na szersze bo błotniki są te same. Ale przecież poszerzenia są do szerszych błotników i węższych. :roll: :roll:

AniracK
29 styczeń 05, 12:47
ale w standardzie wezsze nadkola dostajesz do wezszych blotnikow a szersze do szerszych, nie slyszalam o przypadku zeby to sobie miksowali. Jak sie spytalam o szersze nadkola to pan zapytal: te takie montowane razem z napompowanymi błotnikami? ja slyszalam ze przy przerobkach niby nadkoli nie trza zmieniac i da sie je tam jakos wpasowac ale... informacja nie przetestowana wiec nie gwarantowana :)

Witos
29 styczeń 05, 13:09
To nie sa te same blotniki. Te "nienapompowane" sa wyraznie wezsze, takze z nich nie zrobi sie tych "napompowanych".

AniracK
29 styczeń 05, 13:11
ale my mowimy o nadkolach nie błotnikach (przynajmniej ja)

ze przy zalozeniu napompowanych mozna tam zostawic wezsze nadkola i to sie kupy podobno bedzie trzymac (chociaz pewnie nie do konca)

kelly
29 styczeń 05, 13:22
Witos ty masz szerokie??

No tak miksu nie da się zrobić ale można kupic nieorginalne :) Wtedy wąski błotnik można bardzo ładnie poszerzyć bo przyznam szczerze poszerzenia orginalne do wązkich błotników nie są zachwycające :(

Witos
29 styczeń 05, 13:26
Witos ty masz szerokie??

No proste, ze tak :]

AniracK
29 styczeń 05, 13:27
2.0 XS i jesli w miare nowy rocznik to musza byc ;)

kelly
29 styczeń 05, 13:33
Mnie w sumie nie poratuję przy tych felach szerokie błotniki bo i przy nich wylezie mi opona, ale ostatnio na spocie widziałam fajne poszerzenie 205. I takie coś przydałoby się do mnie. Ale plany planami a pienążki na inne elementy narazie trzeba zbierać.

O w mordkę znowu zoftopikowaliśmy .... :)) :)) :)) :))

to o czym gadaliśmy ... a to niby RC no ładne ... fele moge mu zabrać :P

AniracK
29 styczeń 05, 13:47
gadalismy o idealnym tuningu wiec w sumie chyba nawet nie specjalnie off-top :) w kocnu blotniki to tez tuning :P

PUG MAXI
06 luty 05, 18:26
Jeżeli ktoś chciał by upodobnic swoją 206 3d do S1600, to do załatwienia są przednie szerokie błotniki, przedni i tylny zderzak. Wszystko wykonane jest z laminatu. Problemem są natomiast tylne błotniki ponieważ nadwozie z poszerzonym tyłem przychodzi w całości w Peugeot Sport, ale nie wszystko jeszcze stracone :).
Do poszerzonego nadwozia należało by założyć felgi conajmniej 7x16", 7,5x16" lub większe z niewłaściwym ET dla 206 czyli 15 i dystanse aby koła ładnie wyglądały w dużych nadkolach.