PDA

View Full Version : Zmieniarka.

boss_dogg
22 czerwiec 05, 12:56
Mam takie pytanie. Mam jakies stare radyjo na kasety ale z wyjsciem na zmieniarke cd a kable już są do zmieniarki. (Mówił znajomy co kiedys pracował w servisie puga). Radyjo jest firmy Grundig, czy potrzebuje zmieniarke tej samej firmy czy innej, czy potrzebuje jakieś oznaczenia bo ja sie w ogóle na tym nie znam.
POMÓŻCIE!!!

młody geciu
22 czerwiec 05, 19:39
Ja też mam pytanko...mam oryginalne peżotowskie radio na kasetki blaupunkta,rocznik auta 2000 i już tyle zmieniarek próbowałem podłączyć i nic...czego bym nie podłączył to radio się włączyć nie chce...próbowałem i blaupunkty i philipsy i nic :cry: ja chce chociaż CDka :cry: :cry: :cry:

Maciek
22 czerwiec 05, 21:10
młody geciu, jak cie satysfakcjonuje takie rozwiązanie (ja wolałem radio wymienić w starym aucie) to w płocku są takie kasety z kabelkiem który ma końcówke pasującą do wyjścia na słuchawki z disc-mena :lol: Rozwiązanie jest konkretne :D A jakie tanie :) 15 zł :twisted:

boss_dogg
22 czerwiec 05, 21:59
Maciek, nom to rozwiazanie jest dobre tylko u mnie juz na tyle radio jest zuzyte ze kiepska jakość jest bo kiedys podlaczalem odtwarzacz mp3 bo tez mozna.

Koza
23 czerwiec 05, 00:12
Pierwsze co bym zrobił to wywalił te wasze radia fabryczne i zainstalował jakies z CD normalen. Przejściówkę do sterowania z kierownicy można kupi c w zasadzie do każdego radia.

AniracK
23 czerwiec 05, 00:28
ale przejsciówki kosztuja sporo kasy :/
poza tym niektore fabryczne radia sa calkiem niezle i czasem szkoda wywalac...

Koza
23 czerwiec 05, 00:30
No ale chyna nie te kaseciaki blaupunkta. Nikt mi nie powie, ze to jest jakiś super wynalazek.

AniracK
23 czerwiec 05, 00:39
no nie ;)

ale cdiki niektore sa naprawde PRZYZWOITE (nie mowie ze jakies super-ekstra-wypasione ale czestokroć graja spooooro lepiej niz jakis tam sobie sredniej klasy cidik niby "firmowy") pod puga robilo kilka firm i z tego co sie orientuje to byl phillips, blaupunkt, vdo i clarion.. moze bylo cos jeszcze (o czym nie wiem) ale wiem ze jest model clariona ktory na lekko podrasowanych glosnikach gra naprawde ;-)

Wald82
23 czerwiec 05, 08:05
No najlepsza firma z tego wszystkiego (clarion oczywiscie) tez sie nie popisała, w 406 co chwila sie psuje, płyt czytać nie chce a i sie zawiesza, w ASO powiedzieli ze wieszanie sie jet spowodowane oprogramowaniem wyswietlacza i trzeba wymienic wswietlacz, oczywiscie kilka stowe do tylu by bylo. Njlepiej wywalic fabryczne i qpic nawet uzywane jakies dobre radio a to fabryczne przerobic na zaśleke albo zostawic do czasu sprzedazy auta - ale chyba nikt tego tu nie zrobi :)[/i]