PDA

View Full Version : 206, 2.0

piter_g
18 sierpień 08, 17:02
Jest to mój pierwszy post na forum, dlatego witam wszystkich serdecznie.
Już od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu pierwszego samochodu, w tym tygodniu wybieram się do Warszawy i chciałbym wiedzieć co sądzicie o tym samochodzie:

1) http://otomoto.pl/peugeot-206-gti-C5505510.html
Czekam na wasze opinie, może ktoś już był oglądać ten konkretny model...

Kolejny jaki mi się spodobał to:
2) http://allegro.pl/show_item.php?item=419882440

Liczę na Waszą pomoc i z góry bardzo dziękuję.

paweleczek666
18 sierpień 08, 18:19
kandydatowi nr 1 nie za bardzo wydech lezy..
nr 2 ma listwy nie w kolor (ale sam nie wiem moze tak juz bylo od kupna)
w srodku oba ladne, skora ladnie wygladajaca, zadbane mysle..
nr1 troche za drogi heh, albo z drugiej strony wart tej ceny:-) a nr2 troche za tani..
poza tym, nie wiem do czego mozna by sie wiecej przyczepic?

Rafał75
18 sierpień 08, 19:18
nr.1 zniszczony fotel kierowcy dośc mocno (o ile dobrze widze dwie dziury), fele chyba nie oryginały (ale to o niczym nie świadczy)
nr.2 wygląda bardzo oki (identyczny jak mój :D)
najlepiej by było gdyby ktoś z klubowiczów podskoczył i oblukał jeśli jesteś poważnie zainteresowany :)

Cwikol
18 sierpień 08, 21:40
1. Felgi - oczywiście że nie te, na których wyjechał z fabryki, ale to nie musi o niczym świadczyć... Choć może,
Tył robiony. Tylni zderzak nie dokładnie spasowany. Rura faktycznie bardzo "nie naturalnie" sterczy. To tylko potwierdza robienie tyłu. Antena jest chyba urwana/złamana. Na pewmo jest za krótka. Przedni zderzak jakoś mi się nie podoba. Ma coś na kształt aluminiowej obwódki w wersji przed liftowej? hmm Po za tym fotel kierowcy naprawdę zmasakrowany jak na 2002 rocznik a kierownica nieproporcjonalnie mało. Ogólnie mówiąc, na tych zdjęciach nie ma się do czego więcej przyczepić i jest to nie brzydkie autko, ale coś mi się w nim nie podoba!

2. W tym z kolei felgi od S16/GTI tylko nie wiem czy w tym roczniku były już ouragany czy jeszcze nie...
Auto wygląda na zadbane, choć znowu nie podoba mi się klapa bagażnika. Popatrz przy prawym świetle... Choć patrząc na tylne światło tego BMW z przodu, hehe to wygląda świetnie ;) W tym wnętrze wygląda już bardziej wiarygodnie. Masz dodatkowo boczne poduszki. Wersja bez MUXa oczywiście. Nie wiem tylko, bo po tym zdjęciu ciężko stwierdzić, czy fotel kierowcy nie jest potargany... Sam widok silnika za to zaskoczył mnie na plus. Z tego co można powiedzieć po zdjęciach, to jeśli był robiony, to nie w warsztacie u pana druciarza po najmniejszym koszcie. Nie ma jakichś taśm izolacyjnych, mocowań z drutu etc. Wszystkie przewody pochowane... Widać wygłuszenie maski się poluzowało i wypolerowało małe miejsca na plastikach, ale to nie wielki problem...

Szczerze to nie wiele po tych fotkach da się powiedzieć. Obydwa trzeba z bliska zobaczyć, ale tak na prawdę to ja chyba szukałbym dalej. Pierwszy na pewno walony w tył a drugi ze względu na wiek bym poważnie przemyślał a jeśli już, to przed kupnem 2 razy dokładnie sprawdził.
Powodzenia w zakupach. Ogólnie to autko jeśli dobrze kupione może dać wiele radości. Ale kupione na szybko bez przemyślenia może przyprawić o zawał serca.

chaos
19 sierpień 08, 12:49
A moze kolega skusi sie na mojego czarnucha 2.0 16 V 2000 rok 18 kola papieru. Detale prosze na PW

pawel71
19 sierpień 08, 19:24
pierwszy nawet ładny :) ale drogi...

Silver 16
19 sierpień 08, 19:41
Tył to napewno pyknięty, aż reflektory ktoś musiał zmienić, bo to nie są fabryczne tylko te po 60 zł z allegro podstawowe. i za drogo. Z tym modelem trzeba uważać, bo podatny na wypadki (wiem z własnego doświadczenia... ta moc i zbyt duż ambicja... na szczęście tylko się poślizgałem i wyszedłem z opresji :P) a tak nawiasem mówiąc to na pewno nie ma 149 KM tylko 136... coś gość chce wkręcić..

chaos
20 sierpień 08, 08:17
na pewno nie ma 149 KM tylko 136
Kupil stozek i jakas koncowke i pan na allegro zapewnial ze lacznie mu przybedzie mocy z 14 KM to tez wpisal :P Takich dziwnych ofert jest duzo, dlatego ja do takich podchodze tak ( nie ma wykresu nie ma 149)

PrzemkoPW
20 sierpień 08, 08:52
Patrze i patrze na te auta i jakoś nie mogę zobaczyć tych mankamentów mówiących o rzekomym waleniu w tył ;)
Co do 1. to jedyne do czego ja bym się przyczepił to wystająca rura wydechowa, zmasakrowany fotel kierowcy oraz obniżona zawiecha (szczególnie martwiłbym się o belkę). W zderzaku moim zdaniem nie ma żadnej listewki, po prostu swiatło tak się odbija dodatkowo fotki są kiepskiej jakości. Antena jest krótsza ale czy samego bata nie można wymienić?
Co do 2. To zwróciłbym uwagę na mocno wytartą kierownicę (sytuacja odwrotna do 1 auta).
Felg w żadnym z tych aut bym sie nie czepiał ;)
Tył to napewno pyknięty, aż reflektory ktoś musiał zmienić, bo to nie są fabryczne tylko te po 60 zł z allegro podstawowe.
Oba auta wyglądają jakby miały oryginalne oświetlenie. Jeśli mają zmienione lampy to na zdjęciach tego nie widać ponieważ dokładnie tak wyglądają oryginały.
Żadne z tych aut nie ma podanej mocy 149 km. Pierwszy ma 138 a drugi 140 ;)

piter_g
20 sierpień 08, 14:22
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc i duże zaangażowanie, świetną robotę robicie, trwają wstępne rozmowy z chaosem :) Pozdrawiam

chaos
20 sierpień 08, 14:56
ja mysle ze duzo osob moje auto widzialo i moze sie na jego temat wypowiedziec :)

krejzRudy
20 sierpień 08, 17:15
ja mysle ze duzo osob moje auto widzialo i moze sie na jego temat wypowiedziec Same superlatywy z mojej i nie tylko strony :)
Chaos, nie sprzedawaj go ... proszę :P

BRYLI
20 sierpień 08, 17:50
SAM MAM TAKA RAKIETE JAK TOBIE SIE PODOBA TO ZAWIJAJ

Cwikol
20 sierpień 08, 19:50
Patrze i patrze na te auta i jakoś nie mogę zobaczyć tych mankamentów mówiących o rzekomym waleniu w tył
Proponuję popatrz jeszcze raz. Zwłaszcza na prawą stronę...
Felg w żadnym z tych aut bym sie nie czepiał
Nikt ich nie krytykuje. Wskazuję tylko na fakt, że są wymienione.
Antena jest krótsza ale czy samego bata nie można wymienić?
Jasne że można, ale samo to że jest krótsza o czymś świadczy... coś jest nie tak, bo nie sądzę, że to jakiś nowy trend tuningowy.

chaos
21 sierpień 08, 13:19
Same superlatywy z mojej i nie tylko strony :)
Chaos, nie sprzedawaj go ... proszę :P
Rudy u nas sprawa wyglada tak, albo sie sprzeda moj albo cyc, ktore pierwsze, t pierwsze pojdzie a drugim jezdzic bedziemy

Cwikol
21 sierpień 08, 20:10
Chaos kompresuje się do jednego 206 ;) Ważne, żeby ten jeden został jednak.
A że chaosowa furka śmiga szybko mogę potwierdzić hehe Miałem okazję jechać za nim na spot do Wielunia...

Boczek
21 sierpień 08, 20:52
CC pogonic :D

chaos
21 sierpień 08, 22:27
Cwikol mowisz o tej malej pogoni za mna co to wyskoczylo u Ciebie 2 zl 10 :P :?: ehh zal sie z nim rozstawac :(
Pamietasz Cwikol :?: http://www.206club.net/album.php?albumid=41&pictureid=223 :20

PrzemkoPW
22 sierpień 08, 10:39
Proponuję popatrz jeszcze raz. Zwłaszcza na prawą stronę...
Patrzę i nadal nie widzę, może slepy jestem ale sądząc po zdjęciach wszystko jest tam ok :P

Nikt ich nie krytykuje. Wskazuję tylko na fakt, że są wymienione.
Jak w wielu klubowych autach, ale ok.

Jasne że można, ale samo to że jest krótsza o czymś świadczy... coś jest nie tak, bo nie sądzę, że to jakiś nowy trend tuningowy.
Oczywiście można mieć na uwadze teorie że auto maiło dachowanie podczas którego urwało antenę :) Ale moim zadniem po prostu komuś nie podobała się długa antena i wymienił na krótszą.

Cwikol
22 sierpień 08, 20:17
Tak chaos to wtedy hehe pamiętam ;)

Silver 16
23 sierpień 08, 15:48
Oba auta wyglądają jakby miały oryginalne oświetlenie. Jeśli mają zmienione lampy to na zdjęciach tego nie widać ponieważ dokładnie tak wyglądają oryginały.
Żadne z tych aut nie ma podanej mocy 149 km. Pierwszy ma 138 a drugi 140 file:///C:/Users/Wojtek/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif
s16 ma fabrycznie inne wstawione, tak samo jak zderzak, w 2000 do chyba 2003 reflektory przód są gładkie a w tradycyjnej wersji zwykle takie z paseczkami, zegary felgi, fotele, wlew paliwa etc.