View Full Version : Tylna klapa
piotrropa
11 wrzesień 08, 20:13
Mam problem mam zamiar kupić 206 z 2000r. 1.9D gdy go oglądałem to zauważyłem że z tyły na klapie nie ma żadnego znaczku ani marki ani typu czy to znaczy że było bo właściciel zapewnia że nie czy to norma w nie których typach
krejzRudy
11 wrzesień 08, 20:15
Zawsze są znaczki.
Minimum, jakie musi miec, to "206" i "Peugeot". Dodatkowo może mieć "HDi", nie wiem, czy 1.9D miały jakiś dodatkowy znaczek, ale chyba nie.
Inna sprawa, ze sporo osob uwaza tylna klape za ladniejsza bez znaczkow i sie ich pozbywa.
Samochod sprzedaje pierwszy wlasciciel?
Jezeli nie, to moze faktycznie juz kupil bez znaczkow i jest nieswiadomy.
misior82
11 wrzesień 08, 21:05
a czy przypadkiem w twej wersji xs nie jest pozbawiony tych detali ??
bo takie mnie doszły słuchy ??
krejzRudy
11 wrzesień 08, 21:06
a czy przypadkiem w twej wersji xs nie jest pozbawiony tych detali ?? Nie.
Pierwsze co bym pomyslal to to ze facet cos ukrywa. Przekonalem sie juz ze sprzedajacy samochod jest na tyle zdeterminowany zeby wcisnac kazdy kit byleby tylko przekonac potencjalnego klienta. Jesli rzeczywiscie po klapie nic nie widac to bym sie nie zrażał. Popatrz na podłogę bagażnika i pod uszczelki.
Pzdr i powodzenia
Silv3r
11 wrzesień 08, 23:33
Z fabryki na bank wyjechał ze znaczkami (tj lew czy Peugeot)
Masz jakieś fotki? :)
Avans
12 wrzesień 08, 10:34
Na listwie nad rejestracja nawet nie masz Lwa? a w XS`ce ja mam komplet
ferdek6
12 wrzesień 08, 10:45
nawet 1,9 ma: napis peugeot 206, albo ktoś sobie zdjął ze względów estetycznych albo po prostu klapa robiona;)
Klejone na silikon mogło odpaść lub przechodził jakiś hobbista i se przygarną.
piotrropa
12 wrzesień 08, 14:29
wiecie co jest tylko na rejestracjom i tyle a po drugi to chyba klapa musiała by być szpachlowana jeśli były by jakieś oderwane znaczki a i auto przyjechało z Niemiec i tu jest chyba 3 lata
krejzRudy
12 wrzesień 08, 15:01
Klejone na silikon mogło odpaść lub przechodził jakiś hobbista i se przygarną. Nie odpadnie, a jeśli ktoś chciałby zerwać to tylko żyłką, albo nicią dentystyczną ...
-----dodane po chwili ( 12/9/2008 o 15:02:40 ) -----
piotrropa (http://www.206club.net/member.php?u=8308), weź chłopie używaj znaków interpunkcyjnych, bo z Twojej wypowiedzi nic nie rozumiem :P
focus
12 wrzesień 08, 15:30
po drugi to chyba klapa musiała by być szpachlowana jeśli były by jakieś oderwane znaczki a i auto przyjechało z Niemiec i tu jest chyba 3 lata
Sa 2 mozliwosci.
1. Ktos zdjal bo bylo jego takie widzimisie
2. Byl uderzony i ktos nie nakleil.
Jesli samochod sprowadzony to sprzedawca rzeczywiscie moze myslec ze nie bylo i kupil juz bez... Ewentualnie ktos go pocalowal w dupke i nie chce sie przyznac...
tornado
12 wrzesień 08, 16:21
Opcja 3:
Kolega mówi o 2000r produkcje a z tego co ja wiem (przekonałem się osobiście) to np była seria auto, które miały wadę fabryczna (za nisko osadzona szyba tylnej klapy) przez to klapa rdzewiała w okolicach szyby. Mowie o roczniku 99 wiec całkiem możliwe ze i w 00 mogły być takie kwiatki. Wiec możliwa jest tez opcja ze sprzedający naprawia skorodowana klapę a fachman nie przykleił znaczków (ostatnio byl taki przypadek na forum, nie wiem co to za fachmani sa jak nie maja patentow na przyklejenie znaczkow :] )
yellow_bee
12 wrzesień 08, 16:46
Opcja 3:
ale w wypadku rdzewienia kolo szyby nie potrzeba chyba malowac calej klapy? Mnie lakiernik zrobil to zaprawkowo i nic nie widac, wiec raczej sklanialabym sie ku opcji 1 lub 2
*RAMZES*
12 wrzesień 08, 18:57
Koledzy, a nie lepiej po prostu podjechać do zaufanego warsztatu do sprawdzenia lub zwyczajnie zaopatrzyć się w miernik grubości lakieru?? Bo w ten sposób jak teraz, to możecie jeszcze wiele miesięcy dyskutować...:P
tornado
12 wrzesień 08, 20:12
Jak Ci to ktoś robi profesjonalnie to wycina szybę (bo rdzewiej do środka) to maluje element i nie bawi się w zaprawki. Wogle to przypuszczam, że malowanie fragmentu i zastosowanie przejść lakierniczych pomyliło Ci się z zaprawka.
piotrropa
12 wrzesień 08, 20:39
po dokładnych oględzinach zauważyłem , że tylna klap jest przyrdzewiała w okolicach zamka . na klapie
Kuburek
12 wrzesień 08, 21:03
Moja też jest (2000r.) i z tego co wiem, wiele osób ma tam ogniska korozji. Skup się na szukaniu miejsc po malowaniu/szpachlowaniu. Masz jakieś zdjęcia tego auta?
piotrropa
13 wrzesień 08, 15:30
to co jak myślicie brać czy nie
tornado
13 wrzesień 08, 16:08
Zrób jakieś dobre fotki tego auta to ocenimy trochę dokładniej co to warte jest, po samej klapie nie ma co przesadzać.
krejzRudy
14 wrzesień 08, 13:17
Samą klapę weź ...
Tak jak Torni napisał, nie po samej klapie się auto ocenia :?
Zdjęcia, zdjęcia ! No i numer VIN ..
cinek
14 wrzesień 08, 15:19
Sama tylna klapa to trochę za mało do oceny całego auta i raczej ciężko dać odpowiedz na Twoje pytanie brać czy nie. Tak jak było napisane wyżej zrób fotki i wtedy będzie cokolwiek widać
wywal wykladzine z bagaznika.. i zapas ( o ile go nie ma pod autem - nie wiem..) i popatrz na spawy.. i miej jakies przykladowe foto bagaznika 206.. jak ida spawy.. czy gumy zabezpieczajace sa nalozone maszynowo czy pedzelkiem.. w okolica lamp ( od tylu jakos ? ) zobacz czy nie ma spawow.. bo tam sie najczesciej spawy ukrywa.. czyli pod lampami i pod kolem..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.