View Full Version : tania i dobra navigacja
chce kupic navigacje tania i dobra a dokładniej chodzi o to zeby mi pokazała jak dojechac nad morze w góry niemusi byc az tak szczegułowa zeby w wioskach mi ulice pokazywały co mozecie zaproponowac tak do 500zł
dużo osób poleca Lark'a
http://allegro.pl/item636909546_promocja_lark_43_1_obsluga_sdhc_mapa map_6_1_fv22.html
w sumie GPS to GPS, zależy od wgranego programu nawigacyjnego...
chce kupic navigacje tania i dobra a dokładniej chodzi o to zeby mi pokazała jak dojechac nad morze w góry niemusi byc az tak szczegułowa zeby w wioskach mi ulice pokazywały co mozecie zaproponowac tak do 500zł
Polecam Mio Moov 500. Kupisz za 500zł. Duży ekran, wygodnie się obsługuję. Sam używam i polecam.
ew. mniej "zbajerzony" Garmin
http://allegro.pl/item639247044_gps_garmin_nuvi_205_ee_radary_3_lata _gwar_fakt.html
W linku Mio Moov 500:
http://allegro.pl/item638624088_nawigacja_gps_mio_moov_500_4_7_mio_m ap.html
deperdussin
29 maj 09, 11:54
Ostatnio kupiłem nawigację Navroad nr 460. Nabyłem model bez wgranej automapy, bo zainstalowałem ją we własnym zakresie. Nawigacja ma bardzo szybki chipset MTK i naprawdę wydajmy procesor tej samej marki. Urządzenie jest efektowne, bo bardzo cienkie, ekranik ma 4,3 cala, a uchwyt - własne złącze zasilania. Całość kosztowała mnie 525 zł i naprawdę świetnie się spisuje. Spokojnie mogę polecić :)
Telefon na symbianie + odbiornik GPS + mapa Garmina.
Mnie zrobienie nawigacji kosztowało 89 zł :)
Efekt rewelacyjny!
IMHO czego byś nie kupił, najlepiej by miało to to AutoMapę.
Samo urządzenie to tylko kwestia czułości modułu GPS, estetyka wykonania, sposobu podpięcia zasilania do uchwytu lub obudowy (też mam NavRoad'a z zasilaniem wpiętym w uchwyt, tylko że trochę starszego, 430BT - bardzo dobre, wygodne rozwiązanie), obecności lub nie przycisków sprzętowych (a to polecam, przydają się bardzo), no i możliwością bądź jej brakiem uruchamiania aplikacji windowsowych.
Ostatnio polecaja smiesznej firmy no ale podobno dobra Navigacja z Biedronki, cena chyba ok. 250zl
http://allegro.pl/item645311778_zrob_sobie_prezent_navia_nv47_nawiga cja_gps_mapy.html
I mozliwosc odblokowania, ogladanie filmow divx itd.... :cieszesie:cieszesie:cieszesie
no dokładnie te z Biedronki też są dobre :D tanie i dobre :P skoro tylko ma pokazywać trasę nad morze to wystarczy :)
Telefon na symbianie + odbiornik GPS + mapa Garmina.
też bym preferował tą drogą, z tymże jak dobry kom to i bez odbiornika może być. Ja mam n95 i garmin reaguje na nawet przyspieszenie kroku. Sprawdzane w terenie szedłem 3 km/h, bieg i po 2 sek pokazuje 10 km/h
miałem ostatnio ten sam problem padło na larka firebird 43.1, szerokie możliwości tuningowe softu wygrały. Szybko łapie fixa i bez nie wybrzydza miejscem w którym się znajduje.
Od roku uzywam Mediona E3210, z wgraną AutoMapą - jest gdzieś nawet stronka jak odblokowac tego Mediona. Nie mam wiele pojecia, a jednak mi sie to udało. A ori oprogramowanie GoPal też jest niezłe. Fajna, estetyczna, w kpl etui. Polecam.
ja mam NAVI PUNKT na komórce + GPS/ na abonament /,jest dobra,ale że śmiga na i plusie czasem traci zasięg :)
ja mam taką "śmieszną" navie nv45 za 220zł z biedronki... aktualnie jade na mapie map 5.0.5 z aktualizacją na 0.7, odblokowana a w środku- odtwarzarki mp3, paint, word, excel, adobe pdf, p. point winrar i wiele innych niepotrzebnych zajmujących pamięc śmieci.. jedynie z czego korzystam to wciągające gry. sprawuje sie idealnie, mapa przetestowana w mieście na trasie i tylko 2 razy mnie zmyliła (nowe rondo, i krzyżówka) co jakiś czas dogrywam sobie fotoradary i takie tam. jak za tą cene MIODZIO:good:
Najważniejsza rzecz to czy te 500zł to na samą nawigację, czy na nawigację+mapy? ;)
hmm, mapy się ściąga a nie płaci :P
Moja nawigacja Longhorn - made in biedronka 199 zł. Śmiga (sys win CE 5.0) - coprawda było w nie jakieś MApaMap bez planu mojego miasteczka - ale jest AutoMapa 5.5.1 no i nic nie trzeba odblokowywać.
A no i ma jakieś dodatkowe odtwarzacze ( mp3, mp4, pdf itp...)ale nie chodzą zbyt rewelacyjnie, zresztą to jest nawigacja a nie odtwarzacz filmów.
Również wiem, że Navie z Biedrony śmigają, aż miło. Jechałem przy takiej na Węgry i spisywała się dobrze.
Wiadomo, podstawa to mapy.
Mio 500 odblokowalem sam 5 minut roboty i wgrałem AM 5.5 jest gites. Filmy MP3 też śmigają. Dodalem karte SDHC 16Gb i co potrzeba więcej. Na allegro za 500 kupisz z przesyłka juz odblokowaną.
fuccus, ja kupiłem w Realu w promocji za 499zł :)
Z odblokowaniem również nie było problemu. Ful wypas.
ew. mniej "zbajerzony" Garmin
http://allegro.pl/item639247044_gps_garmin_nuvi_205_ee_radary_3_lata _gwar_fakt.html
Garmin jest zaj..... osobiście nie posiadam nawigacji i nie zamierzam jej nabywać. Ale jak jadę do Danii, to pożyczam od tamtejszych znajomych właśnie Garmina. I oni jak przyjeżdżają do Polski to też z tego korzystają.
Więc mimo iż jestem przeciwnikiem GPSa to mogę go polecić.:)
maciej_mw
30 maj 09, 22:11
Nie wiem jak teraz ale ja mam Garmina Nuvi 350 i rewelacja. Może trochę potaniały i warto się zainteresować? Bardzo dobry odbiornik GPS, ale mapki trza kupić ;/
fabryczna mapamap z navi to padaka 3 ulice z mojego misata miałem, wgrałem automape i zupełnie inne urządzenie, porównałem wtedy z kumplem co miał tom toma i go zagiąłem... w auto mapie (bezpłatnej) jest ten minus że są niedostępne info o korkach i najnowsze punkty POI (jak ktoś zna sposób na odblokowanie tych funkcji to chętnie dam "pomógł")pzdr:kciuki:
michal206sw
31 maj 09, 08:50
Niedawno kupilem larka w media za 300 zl i jak za te cene jest ok.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.