![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
206 maniac
![]() Dołączył: mar 08
Silnik: nie Peugeot...
|
Dziś po raz pierwszy, skorzystał ktoś z przysługującego mu prawa do wycofania się z wykonania usługi chiptuningu
.Od zawsze, każdemu klientowi powtarzam, że taka opcja wchodzi w rachubę. Po wykonanej usłudze, pomiarze na hamowni podwoziowej, zanim dojdzie do zapłaty, klient ma prawo przejechać się swoim autem. I wcale to nie ma być kilometr i z powrotem. Może to być 20-30 km, jeśli taki odcinek jest wystarczający dla wyrażenia własnej opinii na temat wniesionych zmian. Zapewne ten temat by się tu nie znalazł gdyby ... to nie była forumowa 206tka ![]() Pacjent: P 206 RHY, o bardzo zdrowej serii. 5 drzwiowy, na całkiem ładnych ale duużych jak na 206 kołach 17". A oto co udało się wykrzesać. ![]() Po jeździe testowej właściciel stwierdził, że jednak nie czuje tej różnicy. Dla mnie odczucia właściciela są świętością zatem ... w ruch poszedł akcelerometr. Auto jak już wspomniałem na 17 calowych kołach, z 3 rosłymi osobami na pokładzie dało tyle: ![]() Dodatkowy pomiar elastyczności na Vbiegu 80-120km/h dał adekwatny dla różnicy momentu obrotowego wynik 15/12 sekund. Niestety, jak się okazuje, wynik nie satysfakcjonował w pełni właściciela. Za moją namową, a właściwie wytłumaczeniem, by nie miał z tego powodu żadnych wyrzutów, zrezygnował ze skorzystania z usługi chiptuningu. Odjechał na seryjnym programie. Jedyne czego mu współczuję to drogi. 340km w jedną stronę ![]() Po co ten post ? Po to, by inni skorzystali z załączników. By uzmysłowić, jak przekłada się przyrost na osiągi załadowanym autem na drodze. Że 30KM więcej nie zrobi z waszego auta bolidu wyścigowego. Byście mogli ocenić, zanim zrobicie szmat drogi czy rzeczywiście cyfry przemawiają do Was. I w końcu, by byli świadomi i się nie obawiali, że wyprawa do mnie to już z założenia wydane pieniądze. Wcale tak nie jest ! Pamiętajcie. Każdy ma prawo sprawdzić i ocenić czy "produkt" jaki kupuje spełnia jego oczekiwania. Jeśli tak nie jest, ma prawo do rezygnacji. p.s. pozdrawiam chłopaków z Koszalina ![]()
|
| Sponsored Ads | #1.5 |
|
Sponsored posting Dołączył:
|
Reklama
|
|
|
|
|
#2 |
|
206 addicted
![]() Dołączył: cze 07
Silnik: 1.4 D4D 90KM
Rok produkcji: 2006
|
Właściciel stwierdził że nie czuje różnicy
ja jakoś jak byłem u kolegi Mariusza bardzo byłem zadowolony i parametry z wykresu były podobne, a różnica była taka jakbym przesiadł się do całkiem innego auta.
|
|
|
#3 |
|
malutkie 206
![]() Dołączył: maj 10
Rok produkcji: 1999
|
Niesłychana historia
![]() Cóż, ciekawi mnie czego tak naprawdę oczekiwał właściciel bo z wykresów akcelerometra wynika, że np przyspieszenie od 0 do 100 spadło mu o 3 sec... Co jest ładnym wynikiem... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
206 crazy
![]() Dołączył: sie 09
Silnik: 2.0 HDI Power !
Rok produkcji: 2004
|
Żebym ja miał takie czasy w swoim aucie po samym chiptuningu to bym się cieszył ..
I tacy klienci się zdarzają .. Współczuję .. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
206 crazy
![]() Dołączył: cze 08
Silnik: 2.0 HDI
|
Albo laczki albo wyniki...
![]() Jak dla mnie śliczne wyniki ale... To nie mój samochód i ja nim jeździć nie będę ![]()
|
|
|
#6 |
|
malutkie 206
![]() Dołączył: cze 09
Silnik: 2.0 16V 137KM
Rok produkcji: 2000
|
czy właściciel/klient poniósł jakieś koszta usługi? (oczywiście poza straconym czasem i $ na dojazd)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
206 maniac
|
Tak.
Jeśli przed modyfikacją jest wykonywany pomiar na hamowni (a wykonywany jest zawsze), klient bez znaczenia czy skorzysta z usługi modyfikacji czy też nie (na przykład z winy niesprawności których nie da się usunąć na poczekaniu), za niego płaci. Jeśli dodatkowo jest na życzenie robiona diagnostyka komputerowa, klient także za nią płaci. W przypadku usługi modyfikacji programowej te czynności są wliczone w cenę.
|
|
|
#8 |
|
malutkie 206
![]() Dołączył: cze 09
Silnik: 2.0 16V 137KM
Rok produkcji: 2000
|
dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
malutkie 206
![]() Dołączył: lip 06
Silnik: 1.4 HDI 70KM
|
nie strasz goodhope bo w poniedzialek jade do ciebie
![]()
|
|
|
#10 |
|
206 maniac
![]() Dołączył: sie 08
Silnik: 1.6 HDI 110+ KM
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
206club.net VIP
![]() Dołączył: sie 06
Silnik: 1.9 D 70KM
Rok produkcji: 2001
|
Ile u Ciebie kosztuje pomiar na hamowni? Jak juz jesteśmy przy tym temacie.
Musisz być zalogowany i napisać conajmniej 10 wypowiedzi by widzieć linki i obrazki w podpisach. Musisz być zalogowany i napisać conajmniej 10 wypowiedzi by widzieć linki i obrazki w podpisach. Musisz być zalogowany i napisać conajmniej 10 wypowiedzi by widzieć linki i obrazki w podpisach. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator Gadget'ciarni
![]() Dołączył: kwi 09
Silnik: 2.5 V6 174KM
Rok produkcji: 1995
|
I z ciekawości, któż to był taki?
![]()
|
|
|
#13 |
|
206 maniac
|
Kto to był, to na prawdę nie istotne.
Temat nie ma za zadanie piętnowania czyjejś osoby (stąd wykropkowany jest numer rej.) Założenie z góry było zupełnie inne, ale to już chyba wystarczająco jasno opisałem. Hamowanie od 80 do 200zł. Zależnie od trybu hamowania, rodzaju napędu, przekładni.
|
|
|
#14 |
|
206club.net VIP
![]() Dołączył: wrz 06
Silnik: 1.6CRDi
Rok produkcji: 2007
|
|
|
|
#15 |
|
206 crazy
![]() Dołączył: sie 09
Silnik: 2.0 HDI Power !
|
Może w ogóle nie miał przy sobie kasy, a przyjechał bo chciał sprawdzić jaka będzie różnica .. Może myślał że wróci z prędkością bolidu F1
![]() |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|