Portal Zarejestruj się Lista użytkowników Encyklopedia Poradnik Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Oznacz wszystkie fora jako przeczytane

Wróć   ::206 CLUB NET:: > Peugeot 206 - dyskusje ogólne > Felgi i Opony

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Old 08 January 08, 06:44   #1
natymzakonczymy
206 holic
natymzakonczymy's Avatar
Silnik: 1.6 HDI 128KM
Rok produkcji: 2004
Domyślnie Opony Infinity

Witam,tak jak w temacie.Ma ktos moze takie opony? Jak tak to jak sie sprawuja? Szukalem na google jakis opini,ale nie znalazlem nic :/ Z gory dzieki

A i wiem,ze jeden temat byl na forum troche temu,ale odpowiedzi nie znalazlem

http://allegro.pl/item289804927_opon...y_okazja_.html
natymzakonczymy is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Sponsored Ads   #1.5
Sponsored posting

Reklama

Google is online  
Old 08 January 08, 08:46   #2
amigo
206club.net VIP
amigo's Avatar
Silnik: 1.4 8V 75KM
Domyślnie

temat już był na forum => http://www.206club.net/15696.htm?highlight=infinity

Musisz być zalogowany i napisać conajmniej 10 wypowiedzi by widzieć linki i obrazki w podpisach.
amigo is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Old 08 January 08, 08:55   #3
natymzakonczymy
206 holic
natymzakonczymy's Avatar
Domyślnie

Ten temat wlasnie znalazlem,ale tam jest tylko,ze chinskie,ze takie... itp Moze ktos kupil i wie jak sie sprawuja??
Old 08 January 08, 10:08   #4
peiter
206 maniac
peiter's Avatar
Silnik: 2.0 HDI 90KM
Rok produkcji: 2002
Domyślnie

Ja miałem oponki tej firmy na suchej nawieszchni jest spoko ale jak dostaną wody to latasz po całej jezdni poprostu się nie czymają na mokrej mawieszchni i błotnistych dróg też trzeba unikać bo jak wjedziesz to nie wyjedziesz.
peiter is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Old 08 January 08, 10:23   #5
Koza
206club.net VIP
Koza's Avatar
Silnik: nie Peugeot...
Domyślnie

:
Cytat:
peiter napisał/a
nawieszchni jest spoko ale jak dostaną wody to latasz po całej jezdni poprostu się nie czymają na mokrej mawieszchni
nawierzchni, po prostu, trzymają

Musisz być zalogowany i napisać conajmniej 10 wypowiedzi by widzieć linki i obrazki w podpisach.

Klekot Kłatro Pałer
Koza is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Old 08 January 08, 10:34   #6
użytkownik
posiadacz 206
Domyślnie

Nie kupuj chińskich opon! Te wszystkie Nakangi etc są siebie warte, szczególnie na zimę. Kiedyś widziałem ich testy, z tego co pamiętam z chińskich najlepiej wypadły właśnie Nakgangi, ale i tak różnica między tymi znanych marek a chińskimi nawet najlepszymi była nieraz OGROMNA.

Zależy jeszcze jak jeździsz, jeśli nie jeździsz szybko (zgodnie z ograniczeniami) to mogą być, ale sądząc po tym że masz 110 koni pod maską lubisz je czasem przycisnąć, a wtedy na mokrym nie masz szans, będziesz fruwał jak ptak
użytkownik is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Old 08 January 08, 10:42   #7
Koza
206club.net VIP
Koza's Avatar
Domyślnie

Bieżnik to niezła kopia dunlopów hehe Ciekawe jak z mieszanką. Na twoim miejscu zdecydowałbym się na jakiś produkt bardziej markowy. Np. Barum BRAVURIS. Na www.opony.com są po 352PLN sztuka.

Klekot Kłatro Pałer
Old 08 January 08, 10:59   #8
użytkownik
posiadacz 206
Domyślnie

Właśnie głównie o mieszankę tam szło, nawet w teście napisali że Chińczycy je kopiują i ew. wprowadzają delikatne zmiany żeby nie byli posądzeni o oszustwo, ale okazuje się że totalnie inna mieszanka, której składu nie znają mogą się jedynie domyślać, oraz trochę inny bieżnik przekładają się na znaczące różnice. Chińskie to ja mogę kupić radio, głośniki, wycieraczki, dywaniki, lalkę Barbie mojej siostrze, ale nic co ma bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo, a ma wlepkę "made in china" nie budzi mojego zaufania...

Swoją drogą widziałem jakieś pół roku temu crashtest samochodu chińskiego... Przy 65km/h przód był tak zmasakrowany że aż żal było patrzeć - przy uderzeniu w przód nawet tył było widać że trochę pogięty nie wiem jak to możliwe. Naturalnie dostał 1 gwiazdkę

[ Dodano: 08-01-2008, 10:59 ]
Właśnie natymzakonczymy, za ile te Infinity co chcesz je kupić?
Old 08 January 08, 11:53   #9
natymzakonczymy
206 holic
natymzakonczymy's Avatar
Domyślnie

To juz wiele wiem...Raczej zakup odpuszczam.Gosc z allegro chce 1000zl i w tym juz wysylka,takze cena dobra.Szkoda,ze opony do dupy : Jasne,ze lubie Srebrnemu docisnac : takze ogumienie musze miec dobre...
Old 08 January 08, 12:08   #10
użytkownik
posiadacz 206
Domyślnie

Nie wiem jakie masz parametry kół, ale nowa Dębica Frigo kosztuje 150/sztuka czyli koleś na allegro grubo przekozaczył... No chyba że masz dosyć grube albo duże opony, to nie sprawdzałem bo ja mam standardowe 175/65/14 i kupiłem do nich nowe Goodyeary UltraGrip 7 czy jakoś tak za 996zł w sumie
Old 08 January 08, 12:12   #11
krejzRudy
206club.net VIP
krejzRudy's Avatar
Silnik: 1.1 8V 60KM
Rok produkcji: 2002
Domyślnie

użytkownik, kolega szuka opon 205/40R17

krejzRudy is offline   Odpowiedz cytując tą wiadomość
Old 08 January 08, 12:19   #12
natymzakonczymy
206 holic
natymzakonczymy's Avatar
Domyślnie

Rudy_Tychy, hehe tak chodzi mi dokladnie o 205/40/17tki takze wg Mnie cena lux ale opony kicha
Old 08 January 08, 12:21   #13
Koza
206club.net VIP
Koza's Avatar
Domyślnie

Bierz te Barumy. Napewno lepsze od tych chińskich a cena tylko o 100 większa Ewentualnie używki, choć tego z zasady nie polecałbym

Klekot Kłatro Pałer
Old 08 January 08, 12:25   #14
użytkownik
posiadacz 206
Domyślnie

Cytat:
natymzakonczymy napisał/a
cena lux ale opony kicha
tak jest w większości ze wszystkim

Ja tam bym na twoim miejscu jeszcze te Barumy sprawdził, postarał się znaleźć jakieś wyniki testów albo czegoś, bo nieraz to się sporo różni - nawet dobrym firmom zdarzają się mniej udane serie, chyba że Koza jesteś ich pewien Samą firmą też nie ma co się sugerować, o ile nie jesteś jej pewny jak np. Michelin
Old 08 January 08, 12:28   #15
Koza
206club.net VIP
Koza's Avatar
Domyślnie

użytkownik, te barumki na bank są gorszę od jakiś dunlopów, michałów czy GR ale też na 100% lepsze od tych chińskich.

[ Dodano: 08-01-2008, 12:29 ]
Skoro natymzakonczymy, szuka opon chińskich (tanich) to raczej dysponuje ograniczonymi środkami.

[ Dodano: 08-01-2008, 12:29 ]
Opinie są tutaj http://www.opony.com.pl/testy/index_...ra_roku=letnie
Jak na ten przedział cenowy to nei jest źle

Klekot Kłatro Pałer
::206 CLUB NET:: > Peugeot 206 - dyskusje ogólne > Felgi i Opony

Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania