![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
206 holic
![]() Dołączył: May 07
Silnik: 1.6 HDI 128KM
Rok produkcji: 2004
|
Witam,tak jak w temacie.Ma ktos moze takie opony? Jak tak to jak sie sprawuja? Szukalem na google jakis opini,ale nie znalazlem nic :/ Z gory dzieki
A i wiem,ze jeden temat byl na forum troche temu,ale odpowiedzi nie znalazlem http://allegro.pl/item289804927_opon...y_okazja_.html |
|
|
|
| Sponsored Ads | #1.5 |
|
Sponsored posting Dołączył:
Reklama
|
|
|
|
|
#2 |
|
206club.net VIP
![]() Dołączył: Oct 05
Silnik: 1.4 8V 75KM
|
temat już był na forum => http://www.206club.net/15696.htm?highlight=infinity
|
|
|
#3 |
|
206 holic
|
Ten temat wlasnie znalazlem,ale tam jest tylko,ze chinskie,ze takie... itp Moze ktos kupil i wie jak sie sprawuja??
|
|
|
#4 |
|
206 maniac
![]() Dołączył: Aug 07
Silnik: 2.0 HDI 90KM
Rok produkcji: 2002
|
Ja miałem oponki tej firmy na suchej nawieszchni jest spoko ale jak dostaną wody to latasz po całej jezdni poprostu się nie czymają na mokrej mawieszchni i błotnistych dróg też trzeba unikać bo jak wjedziesz to nie wyjedziesz.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
206club.net VIP
![]() Dołączył: Jun 05
Silnik: nie Peugeot...
|
:Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
posiadacz 206
![]() Dołączył: Dec 07
|
Nie kupuj chińskich opon! Te wszystkie Nakangi etc są siebie warte, szczególnie na zimę. Kiedyś widziałem ich testy, z tego co pamiętam z chińskich najlepiej wypadły właśnie Nakgangi, ale i tak różnica między tymi znanych marek a chińskimi nawet najlepszymi była nieraz OGROMNA.
Zależy jeszcze jak jeździsz, jeśli nie jeździsz szybko (zgodnie z ograniczeniami) to mogą być, ale sądząc po tym że masz 110 koni pod maską lubisz je czasem przycisnąć, a wtedy na mokrym nie masz szans, będziesz fruwał jak ptak ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
206club.net VIP
|
Bieżnik to niezła kopia dunlopów hehe Ciekawe jak z mieszanką. Na twoim miejscu zdecydowałbym się na jakiś produkt bardziej markowy. Np. Barum BRAVURIS. Na www.opony.com są po 352PLN sztuka.
|
|
|
#8 |
|
posiadacz 206
|
Właśnie głównie o mieszankę tam szło, nawet w teście napisali że Chińczycy je kopiują i ew. wprowadzają delikatne zmiany żeby nie byli posądzeni o oszustwo, ale okazuje się że totalnie inna mieszanka, której składu nie znają mogą się jedynie domyślać, oraz trochę inny bieżnik przekładają się na znaczące różnice. Chińskie to ja mogę kupić radio, głośniki, wycieraczki, dywaniki, lalkę Barbie mojej siostrze, ale nic co ma bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo, a ma wlepkę "made in china" nie budzi mojego zaufania...
Swoją drogą widziałem jakieś pół roku temu crashtest samochodu chińskiego... Przy 65km/h przód był tak zmasakrowany że aż żal było patrzeć - przy uderzeniu w przód nawet tył było widać że trochę pogięty nie wiem jak to możliwe. Naturalnie dostał 1 gwiazdkę [ Dodano: 08-01-2008, 10:59 ] Właśnie natymzakonczymy, za ile te Infinity co chcesz je kupić? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
206 holic
|
To juz wiele wiem...Raczej zakup odpuszczam.Gosc z allegro chce 1000zl i w tym juz wysylka,takze cena dobra.Szkoda,ze opony do dupy
: Jasne,ze lubie Srebrnemu docisnac : takze ogumienie musze miec dobre...
|
|
|
#10 |
|
posiadacz 206
|
Nie wiem jakie masz parametry kół, ale nowa Dębica Frigo kosztuje 150/sztuka czyli koleś na allegro grubo przekozaczył... No chyba że masz dosyć grube albo duże opony, to nie sprawdzałem bo ja mam standardowe 175/65/14 i kupiłem do nich nowe Goodyeary UltraGrip 7 czy jakoś tak za 996zł w sumie
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
206club.net VIP
![]() Dołączył: Jan 07
Silnik: 1.1 8V 60KM
Rok produkcji: 2002
|
użytkownik, kolega szuka opon 205/40R17
![]()
|
|
|
#12 |
|
206 holic
|
Rudy_Tychy, hehe tak chodzi mi dokladnie o 205/40/17tki takze wg Mnie cena lux
ale opony kicha
|
|
|
#13 |
|
206club.net VIP
|
Bierz te Barumy. Napewno lepsze od tych chińskich a cena tylko o 100 większa
Ewentualnie używki, choć tego z zasady nie polecałbym ![]()
|
|
|
#14 | |
|
posiadacz 206
|
Cytat:
![]() Ja tam bym na twoim miejscu jeszcze te Barumy sprawdził, postarał się znaleźć jakieś wyniki testów albo czegoś, bo nieraz to się sporo różni - nawet dobrym firmom zdarzają się mniej udane serie, chyba że Koza jesteś ich pewien Samą firmą też nie ma co się sugerować, o ile nie jesteś jej pewny jak np. Michelin |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
206club.net VIP
|
użytkownik, te barumki na bank są gorszę od jakiś dunlopów, michałów czy GR ale też na 100% lepsze od tych chińskich.
[ Dodano: 08-01-2008, 12:29 ] Skoro natymzakonczymy, szuka opon chińskich (tanich) to raczej dysponuje ograniczonymi środkami. [ Dodano: 08-01-2008, 12:29 ] Opinie są tutaj http://www.opony.com.pl/testy/index_...ra_roku=letnie Jak na ten przedział cenowy to nei jest źle
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|