Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'dzwięk'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Administracja
    • Pomoc dotycząca działania forum
  • Świat Peugeot'a
    • Off-topic
    • Linki

Calendars

  • Community Calendar

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 7 results

  1. Witajcie, Mam problem z swoim "maleństwem" otóż od kilku tygodni słyszę dziwny dźwięk gdy odpalę auto przejadę się kawałek i stoję np, na światłach czy mam krótki postój. Gdy pojeżdżę trochę dłużej problem znika do następnego odpalenia i krótkiej przejażdżki. Poniżej wstawiam wam link do filmiku w którym słychać dziwny dźwięk. Prosiłbym bym o pomoc. To moje pierwsze auto więc nie znam się jeszcze tak bardzo na tym.
  2. Mam peugeota 206 1.4 Hdi z 2004r. i jest z nim taki problem, otóż przy wciśniętym sprzęgle słychać drobne stuki(cichutkie tykanie) z częstotliwością pracy silnika...czyli tak jak pracuje silnik, tyle,że w tle słychać cichutko coś więcej(przypominam tylko na wciśniętym sprzęgle)...co to może być?
  3. Czy możenie pomóc mi rozszyfrować co jest przyczyną tego odgłosu z bębna. Czy to może być łożysko, sam bęben(dość mocno skorodowany) czy może szczęki wewnątrz? Peugeot ma przebieg 115 tys i jest z 2002 roku . Szczęki były wymieniane 2,5 roku temu.
  4. Witam Zmagam się z problemem w moim Peugocie 206sw kombi. 1.1 2004r. Podczas jazdy przy każdym obrocie koła słychać dźwięk jakby coś haczyło w lewym przednim kole. Klocki, tarcze mam nowe i nadal to samo (czas na dotarcie się klocków już minął). Koła wyważane już były. Czy to może być coś związane z zaciskami? Przy jeździe gdy wjeżdżam w dziurę to słychać znów jakieś tarcie w tym nadkolu. Podczas postoju kiedy zabujam nim to słychać ten sam niemiły zgrzyt co przy dziurach. Poradźcie co to może być? Bo nie mam pomysłu. Co do samochodu dopiero wprawiam się w mechanika i proszę o konkretne rady co począć. Z góry dzięki za pomoc
  5. Witam, Od jakiegoś czasu borykam się z problemem dźwięku jaki wydaje mój pug. Chodzi o specyficzny, głośny dźwięk jakby wody gotującej się w czajniku (piszczy jak się zagotuje woda). Dzieje się tak niezbyt często, dźwięk trwa dosłownie kilka sekund i przestaje. W tym czasie nie dzieje się nic z obrotami silnika itp. Jako, że nigdy nie udało mi się doprowadzić do tego stanu przy otwartej masce na postoju to wypiszę tylko moje tropy;) 1. Czasem dzieje się tak gdy jadę dość szybko (130-140) 2. Czasem dzieje się tak po jeździe w korkach (wtedy temperatura dochodzi do 90st. - zaznaczam że wentylator włącza się bez problemu) 3. Myślałem o gotującym się płynie chłodniczym?! Ale nigdy nie zauważyłem ani odrobiny pary/dymu. 4. Czy może to być coś związanego z korkiem zbiorniczka wyrównawczego? Puszcza "bąka" jak skoczy ciśnienie ? 5. Zapowietrzony układ? 6. Termostat szwankuje? 7. Jak widzicie moje tropy kierują się na układ chłodniczy ale jak przegrzeje sobie silnik na parkingu na włączonym silniku to nigdy nie wydał tego dźwięku. 8. Mam instalacje LPG. Może parownik/reduktor coś furczy(chociaż wątpie)? 9. Jakieś inne doświadczenia, propozycje? Nie chce wymieniać od razu wszystkiego w układzie chłodniczym skoro może to nie być nawet to.
  6. Witam Mam "Radiotelefon GPS RT3" jak pisze w instrukcji obsługi i do tego wyświetlać LCD i wszystko super działało, aż pewnego razu wyłączyłem dźwięk, żeby odebrać komórkę. Wcisnąłem lewe pokrętło i po skończonej rozmowie znowu wcisnąłem pokrętło i nic. Radio ustawiło mi się w AM i częstotliwość mogę wpisywać tylko w kHz i to w sumie wszystko co mogę zrobić. Nie mogę zmienić natężenia dźwięku ponieważ jest zablokowane na 10 na radiu i na CD. Muzyki z CD też nie słychać mimo, że płyta jest odtwarzana. Dźwięki systemowe (np. pikanie przy otwarciu drzwi podczas jazdy) słychać, ale jak już nacisnę przycisk lewej manetki do sterowania głosem to nie słychać tego charakterystycznego dźwięku, mimo że rejestrator się włącza. Nic nie grzebałem przy tym, antena sprawna, nie odkręcona. Nie mam pojęcia co mogło się stać? Czy to problem softu? Czy może gdzieś prądu na kablach nie ma? Jeżeli chodzi o elektronikę to jestem raczej laikiem więc ewentualnie gdzie mogę z tym jechać? I czy mogło by pomóc wgranie softu na nowo? Pozdrawiam
  7. Tau

    Nagłośnienie w SW

    Chciałem poprawić coś w temacie nagłośnienia w swoim SW. Puki co standarodwo są tylko głośniczki w przednich drzwiach co daje efekt dźwięku z jednej strony. Zastanawiam się nad włożeniem czegoś z tyłu, albo wymianie całości. Od razu mówię, że zależy mi na w miarę przyjemnym dźwięku, a nie nagłośnieniu całej ulicy Co byście polecili? a może jakaś firma/spec z okolic Warszawy? budżet w okolicy 400zł. ---------- Po chwili dodano... ---------- Wybaczcie.. wątek w złym miejscu.. za późno zauważyłem właściwe.. proszę o przeniesienie/cokolwiek.. >>MoD V<< proszę
×
×
  • Create New...