Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'rozruch'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Administracja
    • Pomoc dotycząca działania forum
  • Świat Peugeot'a
    • Off-topic
    • Linki

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 1 result

  1. Witam, szukałem już podobnego tematu - ale problem jest z reguły inny, przez co dalej zmagam się z trudnościami z odpalaniem. Pokrótce postaram się to opisać. Model to: Peugeot 206 2.0HDI 5-drzwiowy, 2000r. Peżo mam od niedawna, zregenerowałem rozrusznik - bo taka była pierwsza diagnoza i na jedno słuszna - bo był mocno wyeksploatowany. Tak więc teraz kręci dobrze ale nie zawsze odpala od razu. Ciężko mi powiedzieć czy kwestia temperatury czy co.. Raz odpali za pierwszym razem, czasem za którymś z kolei - w odpalaniu pomaga "tapnięcie" gazu tuż przy pierwszym obróceniu - wtedy (mniej więcej) zawsze odpali od razu. Zauważyłem, że może odpalić tylko jak zakręci rozrusznik raz, dłuższe trzymanie kluczyka na zapłonie powoduje tylko kręcenie rozrusznika.. Pompę paliwa słychać, że działa, akumulator jest full naładowany, napięcie ładowania również w normie, paliwo tylko z pewnych stacji typu circle k, bp - więc raczej nie kwestia szemranego paliwa, podczas jazdy nie ma żadnych problemów - działa zwinnie, żwawo, nie ma efektów przymulenia, braku mocy; odpalony raz nigdy nie gaśnie, nie ma także problemów z falowaniem obrotów czy coś takiego. Filtr paliwa również został wymieniony. Zostaje tylko kwestia tego irytującego odpalania - chciałbym to zrobić przed zimą, gdzie ujemne temperatury, mogą tylko utrudnić rozruch.. Przy takim grzebaniu pewnego wieczora i odłączeniu akumulatora (nie wiem czy nie kwestia tego, że nie zdążyła temperatura spaść) odpalał raz po raz, od razu i to sam, bez dodania gazu - sprawdziłem chyba z 7 razy i efekt był taki sam. Ktoś coś wie, a może miał podobny problem? Za co się zabrać? Co należało by sprawdzić? Wymienić? Gdzieś coś słyszałem, że jest jakiś czujnik temperatury dolotu(?) i może to tego wina? Proszę o pilną pomoc i sugestie. Starałem się opisać wszystko co może być przydatne, co zaobserwowałem, w razie czegoś proszę pytać. Pozdrawiam
×
×
  • Create New...