Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'zwarcie'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Administracja
    • Pomoc dotycząca działania forum
  • Świat Peugeot'a
    • Off-topic
    • Linki

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 5 results

  1. Mam problem kupilem peugeota wszystko było ok.Nastepnego dnia odpaliłem i przejechałem z 15m i lampki zgasły samochód również, otworzyłem maskę klema plusowa była rozgrzana do czerwoności Zdemontowałem i Sprawdziłem rozrusznik jest dobry nie mam pojęcia co moze powodować zwarcie ani jak je zlokalizować proszę o pomoc
  2. Witam, mam problem z masą na tylnej lampie. Przy wciśniętym hamulcu prawy kierunkowskaz nie dostaje pełnego napięcia, bo robi ze stopem "choinkę". Lewy działa poprawnie. Próbowałem wymienić lampę, a dokładnie samo mocowanie żarówek, pół godziny pomogło, kierunek działał prawidłowo przy wciśniętym hamulcu, ale później objawy dokładnie te same, jak przy poprzednim kloszu. Czyli zwarcie musi być gdzieś przed wtykiem do lampy. Jak można to sprawdzić, gdzie i co mi zwiera?
  3. Cześć.Mam dość nietypową usterkę. Mianowicie gdy próbuję odpalić moje autko czasami rozrusznik nie reaguje. Po uruchomieniu stacyjki palą się wszystkie diody a po przekręceniu zapłonu gaśnie dioda akumulatora a rozrusznik nawet nie kręci. Zostawiłem go na parę godzin i gdy wróciłem auto odpaliło bez problemu. Sytuacja powtarza się tak od dwóch dni. Raz tak jakby nie dostawał rozrusznik prądu a raz odpala jakby nigdy nic. Akumulator sprawny w 100 % bo sprawdzałem na innym i ładowałem go. Może gdzieś jest jakieś zwarcie ? Zauważyłem ze czasem podczas jazdy zaświeci bardzo słabo dioda z hamulca r
  4. Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tej stronie więc proszę o wyrozumiałość. Tydzień temu zakupiłem Puga 2.0 HDI 2002 rok. W zestawie miałem Fabryczne radio z wejściem na kasety. Lubie dobre audio więc postanowiłem podrasować sprzęt. Nie wiem jeszcze jak się ściąga boczny panel drzwi więc zaufałem iż głośniki nie są takie złe. Postanowiłem więc kupić Radioodtwarzacz i sprawdzić jak będzie działało. Zakup padł na BlauPunkt Montreal 120. Koszt 230zł. (wiec nie najmniej ) Nowy z mediamarkt. I tu pojawił się problem po podłączeniu: Wyciągnąłem seryjne radio... odpiąłem
  5. Witam Szanownych Forumowiczów ! Mam auto jak w temacie. Od kilku dni są problemy elektryką. Zaczęło się od włączania wentylatora chłodnicy przy odpalaniu silnika. Potem przy wyłączonym silniku (kluczyk w pozycji początkowej) załączał się went. chłodnicy, potem wentylator załączał się przy wrzuceniu wstecznego bez włączonego zapłonu, a przy włączonym zapłonie (silnik nie pracował) też się załączał, ale gasły kontrolki i wyświetlacz. Po tych cudach odpaliłem ponownie auto, potrzymałem chwile na wyższych obrotach i ... nie gaśnie po wyjęciu kluczyka ! - ale po wrzuceniu wstecznego - gaśnie
×
×
  • Create New...