wojts 1 Posted December 9, 2009 Ja mam polisę OC w Aviva, podobna sytuacja jak u Rafał123. Jeśli chodzi o AC, to mi najtaniej wyszło to auto casco w HDI. Też jestem ciekaw, jak to będzie po 10. grudnia, za pół roku kończy mi się OC, ale już o tym myślę, bo pewnie podrożeje i to znacznie. Ogólnie jako ubezpieczyciela polecam także Beniafia24.pl - tam mam to ubezpieczenie na życie i jestem zadowolony z warunków. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest sandra Posted December 9, 2009 a kiedy maja wejsc te zmiany w opłatach? od 1 stycznia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Shapeshifter 82 Posted December 9, 2009 Będąc przy temacie ubezpieczenia OC, powiedzcie mi jak mam zrobić by Bratu ,mojemu leciały zniżki? Ja mam już 50% zniżek (5 lat bezwypadkowości) i chciałbym mu je przekazać. Auto jest zarejestrowane na mnie, On je używa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest sandra Posted December 9, 2009 Będąc przy temacie ubezpieczenia OC, powiedzcie mi jak mam zrobić by Bratu ,mojemu leciały zniżki? Ja mam już 50% zniżek (5 lat bezwypadkowości) i chciałbym mu je przekazać. Auto jest zarejestrowane na mnie, On je używa. dopisac brata jako wspolwlasciciela, wtedy tez zacznie "pracowac" na swoje znizki Quote Share this post Link to post Share on other sites
smileofangel 0 Posted December 9, 2009 Shiver - tak jak pisze Sandra musisz zrobić brata wspolwlascicielem ale zeby nie bylo za latwo musicie spisac umowe darowizny (gotowe blankiety sa w wydziale komunikacji) na 1/3 lub 1/2 auta czy jak chcecie (jest na blankiecie kilka opcji do wyboru) po czym skladasz wniosek (tez gotowy papier w komunikacji) o dopisanie go do dowodu autka. Żeby nie bylo za latwo jesli darowizna przekracza 9600zł (z jakims tam groszem) to trzeba to w skarbowce zglosic i chyba brat podatek placi od wzbogacenia czy Ty od darowizny (tu nie chce klamac bo nie wiem zawsze do 9tys sie miescilam) taka darowizne mozna raz na 5lat robic, po wpisaniu w dowod w ubezpieczalni robia aneks do polisy i autko ma 2 wlascicieli w dowodzie i polisie a co do ubezpieczenia (206cc 1.6 16V rok 2003): AC+OC+NW kierowcy+ NW pasazera, zadnego wkladu wlasnego w razie szkody AXA DIRECT 850zł (ojciec 60% znizek ja - ponizej 25roku zycia od 4lat prawko - nie ma na mnie zywzek) PZU - j.w. ok 1300zł Allianz ok 1600zł Warta - ok. 1900zł Wybralismy AXA bo tylko oni nie maja zwyzki na mnie a szkoda zeby po 4latach przestaly mi znizki leciec... opinie znalazlam na sieci dosc dobre jesli chodzi o wyplaty odszkodowan... Quote Share this post Link to post Share on other sites
created2 1 Posted December 9, 2009 Najpierw możesz sobie policzyć jaka skladka wychodzi z dopisanym wspolwlascicielem. Pamietaj, że zazwyczaj jest tak, że jezeli będzie kolizja to znizki leca obu kierowcom, ile? To juz w zależności od wielkości szkody. Ja generalnie wiem, że chyba w link4 sa zwyzki tylko do 24 roku zycia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pab-lo 3 Posted December 10, 2009 chanover wielkie dziki 100zł w kieszeni została dodam że kończy mi się ubezpieczanie dopiero końce stycznia, a tu można bez problemów kopić już teraz (niby od jutra mają się zmienić stawki) z wkładem własnym miał bym poniżej 500zł (za pakiet OC+AC) a pełne 650 (niby w mbaku i w interrisku) taniej chyba nie znajdę, a kolejny + dla nich że mam 30 dni na opłacenie składki jeśli nie to nie będzie zwarta umowa , jak jest jakaś szkoda to każdy ubezpieczyciel się kombinuje jak by zapłacić najmniej;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest sandra Posted December 10, 2009 niby od jutra mają się zmienić stawki) od jutra? powaznie? ale wszedzie, czy tylko w tej firmie? to moze dzis pojade wykupie ubezpieczenie hmm nie moge nigdzie w necie znalezc oficjalnej informacji, od kiedy zmieniaja sie stawki.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pab-lo 3 Posted December 10, 2009 ja bym radził oblicz sobie składkę na ich stronie https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx (oczywiście wpisując numer polisy kogoś -50 zł OC . -100zł AC/OC) jak tam wszytko wyliczysz to możesz kupić tam lub zadzwonić i podać numer wyliczonej składki (do 30 dni na opłacenie składki jest), nie wiem czy wszystkie firmy podnoszą oni niby tak (o ile tego mi nie zdradzono ), mi się najbardzje podoba że nie muszę historii pokazywać Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest sandra Posted December 10, 2009 (edited) juz wiem allianz wprowadza zmiany od jutra, ale nie bede one na 100% obejmowaly osobowek poki co sie rozgladam, ale wstepnie: pzu 2100 (znizka za kontynuacje) hestia 2000 allianz 1500 LD 1560 z jakims super hiper extra assistance za 150 zł (przy rozlozeniu na raty musi byc udzial wlasny 1000 zł.. ) kosz ubezpieczenia wyliczany na podstawie: -wartosc samochodu od 19 do 22k -znizki ac 60%, oc 60% (sa to znizki wspolwlasciciela, z ktorych sobie korzystam :hyhy) -doplata za "moja mlodosc" , -brak udzialu wlasnego, -czesci-oryginaly, -bez odliczenia amortyzacji - szkoda z mojej winy pazdziernik 2006 czyli full opcja edit: axa - pakiet - 2200 (w opcji, ze ja jestem glownym uzytkownikiem auta) aviva - pakiet - 2200 uniqa - 2600 hdi - 2300 benefia - 1900 ptu - 1500 Edited December 11, 2009 by sandra Quote Share this post Link to post Share on other sites
natrek 0 Posted December 11, 2009 mi się najbardzje podoba że nie muszę historii pokazywać z tym się zgodzę poprzednie OC przepisywałem na siebie od poprzedniego właściciela i we wniosku o nowe wpisałem, że okres ubezpieczenia wynosił 1 rok i bez szkody, oni dali mi 10 % zniżki za bezszkodowość + 16% nie wiem za co i też nie musiałem historii pokazywać, uwierzyli na słowo. Podsumowując, jestem jeszcze kierowcą poniżej 24 roku życia a mam ponad 10% zniżek:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
hed 13 Posted December 11, 2009 Możesz się tylko niemiło zdziwić jak ubezpieczyciel zażąda historii ubezpieczenia po szkodzie Chociaż w przypadku szkody z OC najwyżej każą Ci wyrównać składkę za te 10% bo nie powinieneś liczyć zniżki za polisę poprzedniego właściciela. Quote Share this post Link to post Share on other sites
created2 1 Posted December 11, 2009 http://www.motofakty.pl/artykul/oc_ma_drozec_stopniowo.html Z tego co można przeczytać to towarzystwa między innymi link4 itp nie zamierzaja podnosić składek Tyle szumu było a tu w ogólnym rozrachunku jakby się nic nie zmieniło Quote Share this post Link to post Share on other sites
smileofangel 0 Posted December 15, 2009 jak ktos bedzie chcial w axa sie ubezpieczyc moge udostepnic nr polisy i bedzie mial -50zł na oc i -100zł na oc+ac obsluge maja na bardzo wysokim poziomie i super kontkat mam nadzieje ze ta ladna obsluga nie konczy sie na pozyskiwaniu klientow Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojts 1 Posted December 23, 2009 jak ktos bedzie chcial w axa sie ubezpieczyc moge udostepnic nr polisy i bedzie mial -50zł na oc i -100zł na oc+ac obsluge maja na bardzo wysokim poziomie i super kontkat mam nadzieje ze ta ladna obsluga nie konczy sie na pozyskiwaniu klientow słyszałem dobre opinie o nich, tak więc myślę, że dbają nie tylko o pozyskiwanie klientów. Chyba nikt nie wspomniał o Generali - ma ktoś tam w ogóle ubezpieczenie ? tu jest link do ich strony: ubezpieczenia OC w Generali. Musze się dowiedzieć, jakie mają ceny i jak jest u nich z ubezpieczeniem na szyby. Dobre opinie słyszałem o tej firmie, tak więc może zdecyduje się na cały pakiet ubezpieczeń u nich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alufelg1 1 Posted March 31, 2010 Słuchajcie, jest fajna promocja na ubezpieczenie auta lub motocykla w axa. Jeśli skorzystasz z numeru mojej polisy ubezpieczając samochód lub motocykl tylko w zakresie Oc, czy też w pakiecie, dostaniesz 50 zl lub 100 zł zniżki, wiec naprawdę warto to sprawdzić, tym bardziej ze zajmuje to 3 minuty. Krótki opis jak to zrobić: Promocja w AXA "Poleć AXA Ubezpieczenia znajomym". Podając nr mojej polisy AC1796496/00 uzyskasz dodatkową zniżkę 50zl (OC lub AC) lub 100zl (pełen pakiet, pakiet dla kobiet lub ubezpieczenie motocykla) na ubezpieczenie twojego auta! Wejdź na stronę > https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx </a> Wybierz na wstępie opcję - Czy chcesz powołać się na numer polisy znajomego w ramach programu "Poleć AXA Direct znajomym"? zaznacz TAK i wklej mój nr AC1796496/00 lub zadzwoń: 19522 lub +48 22 5999522 lub wejdź na: "> http://www.axa.pl </a> i zamów bezpłatne oddzwanianie NA stronie jest tez opcja dzwonienia ze skype, całkowicie za darmo. AXA obdarowuje obydwie strony. Ty otrzymasz dodatkowa zniżkę a ja bon Sodexho. GWARANTUJĘ, ŻE TANIEJ OC I AC nie znajdziesz nigdzie!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sopel 120 Posted March 31, 2010 Marecek udowodni Ci, że znajdziesz taniej Quote Share this post Link to post Share on other sites
eniek 1 Posted January 2, 2011 No niestety auta powyzej 10 koku zycia juz sie nie oplaca zaopatrywac w ac koszta sa nie adekwatne do ceny samochodu .Oczywiscie jesli nie ma sie żadnych zniżek .Co do przerwy w ubezpieczeniu to w oc jest max rok czasu a co do ac to nie mam pojecie ale pewnie tak samo Quote Share this post Link to post Share on other sites
eniek 1 Posted January 16, 2011 Kurde za 10 dni kończy mi się ubezpieczenie oc muszę się za czymś rozejrzeć ,jak ktoś zna jakiś fajny kalkulator to proszę o podpowiedz Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusia 1 Posted January 16, 2011 Kurde za 10 dni kończy mi się ubezpieczenie oc muszę się za czymś rozejrzeć ,jak ktoś zna jakiś fajny kalkulator to proszę o podpowiedz ja zapłaciłam ostatnio w PZU 1549zł OC I AC z assistance spod domu...ze zniżkami ojca 60% ale dwiema szkodami w ostatnim roku...więc trochę zniżek poszło się paść...ale cena i tak jest dużo niższa niż obliczali mi w linku, axie i innych tych gów*** internetowych... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sopel 120 Posted January 16, 2011 a czemu od razu gównach? :] Quote Share this post Link to post Share on other sites
*RAMZES* 97 Posted January 16, 2011 ze zniżkami ojca 60% ale dwiema szkodami w ostatnim roku...więc trochę zniżek poszło się paść...ale cena i tak jest dużo niższa niż obliczali mi w linku, axie i innych tych gów*** internetowych... ja nie mam 60 % zniżek, gdyż długo jeździłem służbówkami, auto mam młodsze, pełen pakiet bez utraty wartości pojazdu i bez udziałów własnych, a w tych gów*** płacę parę setek taniej za polisę niż te Twoje 1549 w nie gów** PZU Konkretnie w Liberty Direct gdy przy tych samych zniżkach złodzieje z PZU chcieli ode mnie ponad 2k :mur Quote Share this post Link to post Share on other sites
michal77 91 Posted January 17, 2011 Kurde za 10 dni kończy mi się ubezpieczenie oc muszę się za czymś rozejrzeć ,jak ktoś zna jakiś fajny kalkulator to proszę o podpowiedz http://ipolisa.pl/kalkulator/ Quote Share this post Link to post Share on other sites