madziareta 0 Posted August 29, 2008 Witam. Będę jechać jeden z rajdów samochodowych jako samochód zabezpieczający "szachownica" lub jako "K1" czy wie ktoś jakie są obowiązki tych samochodów? Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
wieczny 78 Posted August 30, 2008 (edited) Cześć. Dzisiaj jestem po dłuuugiej podróży i nie mam już siły zagłębiać się w temat, ale to może Ci pomóc. http://www.pzm.pl/Sporty_samochodowe/Rajdy/Regulaminy Załącznik H pkt 14.2.7. Szachownica informuje kibiców i zabezpieczenie trasy o zakończeniu próby sportowej. Dostajecie itinerer i jazda po PKC-ach, prawie jak załogi biorące udział w rajdzie. Za portalem rajdy.hoga.pl K - (K1, K2, K3) 'numery' załogi zamykającej stawkę zawodników; załogi z 'K' jadą najczęściej bez pomiaru czasu w celu uzyskania punktów do licencji RI; patrz też otwierający i zamykający. Jak się trochę ogarnę i rozpakuję to poszukam archiwalnych egzemplarzy WRC, nie tak dawno był tam artykuł na ten temat. O którym rajdzie mówisz? Edited August 30, 2008 by wieczny Quote Share this post Link to post Share on other sites
madziareta 0 Posted August 30, 2008 Witam.Będę jechać jeden z rajdów samochodowych jako samochód zabezpieczający "szachownica" lub jako "K1" czy wie ktoś jakie są obowiązki tych samochodów? Dzięki Chodzi mi o rajd dolnośląski. dzięki bardzo "wieczny":) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wieczny 78 Posted August 30, 2008 Chodzi mi o rajd dolnośląski. To będą klasyczne odcinki :ok: Quote Share this post Link to post Share on other sites