Sky 106 Posted January 18, 2012 ON 5,77 Lukoil Łódź Strykowska.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej 0 Posted January 18, 2012 Pb 95 Shell - 5,59zł, Orlen - 5,57 zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cerber 6 Posted January 18, 2012 ON 5,75 Schell Biała Podlaska , a z kartą "punktową " 5,60 . Quote Share this post Link to post Share on other sites
mcbrain 1 Posted January 22, 2012 Kobiór (śląskie) PB 95 - 5,63 na BP. Ale przed granicą z Czechami widziałem nawet 5,89 za PB95. Rozbój w biały dzień. Gdyby ktoś wybierał się do Czech i chciał tankować przed granicą - warto na BP - 5,69. Na orlenie 3km dalej było wspomnianie 5,89. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MŁODY2061504761918 1 Posted January 22, 2012 dziś V-power 6,19 polecam promocję w LIDLU jeśli zrobisz zakupy za min. 50zł dostajesz rabat na paliwo min. 20L trzeba zalać...normalnie zaoszczędziłem 6zł przy zalaniu za 124zł też mi interes ;p ale w przeliczeniu to jestem litr do przodu hah ;p Quote Share this post Link to post Share on other sites
PiterOKL 1 Posted January 23, 2012 Kobiór (śląskie) PB 95 - 5,63 na BP. Ale przed granicą z Czechami widziałem nawet 5,89 za PB95. Rozbój w biały dzień. Gdyby ktoś wybierał się do Czech i chciał tankować przed granicą - warto na BP - 5,69. Na orlenie 3km dalej było wspomnianie 5,89. odnosnie wyjazdu do czech, jade w najblizszy weekend w góry opawskie i chce wybrac się na kilka godzin do czech bo przygranicznego miasteczka. co musialbym miec dodatkowo w aucie oprocz obowiazkowego wyposazenia w polsce? dodam ze miasteczko znajduje sie 6km od granicy (zlate hory) ale napewno będą miśki stac zaraz za granicą... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dambala 1 Posted January 23, 2012 ON 5,76 Lotos w Gliwicach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mALy 1 Posted January 23, 2012 PiterOKL, tu zdaje się jest trochę napisane: http://www.smartdriver.pl/auto-w-pelnej-opcji-czyli-obowiazkowe-wyposazenie-samochodu?doing_wp_cron Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbx32 1 Posted January 23, 2012 ON 5.89. Orlen Kalwaria Zebrzydowska Quote Share this post Link to post Share on other sites
mcbrain 1 Posted January 23, 2012 odnosnie wyjazdu do czech, jade w najblizszy weekend w góry opawskie i chce wybrac się na kilka godzin do czech bo przygranicznego miasteczka. co musialbym miec dodatkowo w aucie oprocz obowiazkowego wyposazenia w polsce? dodam ze miasteczko znajduje sie 6km od granicy (zlate hory) ale napewno będą miśki stac zaraz za granicą... Formalnie w Czechach wymagane są dodatkowo kamizelki odblaskowe (nie pamiętam tylko czy jedna, czy komplet dla wszystkich pasażerów) i zapasowe żarówki. No i jeździ się cały rok na światłach. A tak na serio, wpadam do Czech bardzo często od wielu lat i jeszcze nie miałem do czynienia z ich misiakami. 6km od granicy to przecież rzut beretem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemo306 1 Posted January 23, 2012 Orlen Kraków ON 5,79 ONVerva 5,95 ES95 5,62 Verva 98 5,88 LPG 2,87 Quote Share this post Link to post Share on other sites
G-T-C 0 Posted January 26, 2012 Ceny Paliw w Trójmieście Protest przeciwko wysokim cenom paliw i artykuł na trojmiasto.pl Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario. 1 Posted January 28, 2012 Lukoil Łódź ON 9,81 http://kontakt24.tvn.pl/temat,9-81-za-litr-paliwa-kierowcy-zadrzeli,172213.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kris606 Posted January 28, 2012 Lukoil Łódź ON 9,81 http://kontakt24.tvn.pl/temat,9-81-za-litr-paliwa-kierowcy-zadrzeli,172213.html pewnie zatankowałeś pod korek,no toż to okazja,he he Quote Share this post Link to post Share on other sites
kbarann 1 Posted January 28, 2012 Przepłaciłem makabrycznie jak coś Lukoil Brzeziny ON 5,59 a Pb95 5,51 jak ktoś nie wierzy mogę zrobić zdjęcie na stacji Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kris606 Posted January 28, 2012 Przepłaciłem makabrycznie jak coś Lukoil Brzeziny ON 5,59 a Pb95 5,51 jak ktoś nie wierzy mogę zrobić zdjęcie na stacji zrób te zdjęcie,bo ci nie wierze ,he he,a ty nie pracujesz przypadkiem w Orlen? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Visterio 113 Posted January 28, 2012 Może mi ktoś wytłumaczy co te protesty mają pomóc? I tak mamy 70 - 80 gr taniej niż u niemców A w unii przecież ceny muszą być takie same (z tym, że zarobki już niekoniecznie ;P) P.S. Łódź, Verva ON ok 5,95 zł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kris606 Posted January 28, 2012 Może mi ktoś wytłumaczy co te protesty mają pomóc? I tak mamy 70 - 80 gr taniej niż u niemców A w unii przecież ceny muszą być takie same (z tym, że zarobki już niekoniecznie ;P) P.S. Łódź, Verva ON ok 5,95 zł bo unia jest a zachód i unia b ,przylepy wschodnia i środkowa europa,i tu słuszna uwaga twoja,nie te pensje miesięczne,a to ważny aspekt tej sprawy,i to bardzo ważny,gdyby dziś wprowadzili euro zamiast złotówek,niektórzy bysie bardzo zdziwili,jakie by pensje dostali do ręki oj bardzo Quote Share this post Link to post Share on other sites
kbarann 1 Posted January 29, 2012 kris606, pracuję akurat u żony oraz w jednym z urzędów państwowych więc nic z orlenem nie mam chyba że tankuje tam paliwo :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbyniu 1 Posted January 29, 2012 Może mi ktoś wytłumaczy co te protesty mają pomóc?I tak mamy 70 - 80 gr taniej niż u niemców A w unii przecież ceny muszą być takie same (z tym, że zarobki już niekoniecznie ;P) P.S. Łódź, Verva ON ok 5,95 zł Wczoraj tankowalem pod Hanoverem diesla za 1,40 euro Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukkash 1 Posted January 29, 2012 zrób te zdjęcie,bo ci nie wierze ,he he,a ty nie pracujesz przypadkiem w Orlen? Ja się tydzień temu załapałem na promocję na Bliskiej, ON był za 5.49...tyle że przejechałam na baku prawie 200km mniej więc cena kilometra wyszła jak za ultimata na BP Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbyniu 1 Posted January 29, 2012 o kurde na 55 litrach zrobilas 200km? ---------- Po chwili dodano... ---------- aa 200km mniej ja ci powiem ze na paliwe z texaco w belgi przejechalem 1160km,a na paliwe z bp z lutola suchego przejechalem nie cale 800 na tej samej trasie z ta sama predkoscia hehe Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sky 106 Posted January 29, 2012 przy takiej samej temperaturze, przy takim samym ciśnieniu atmosferycznym, z tym samym ciśnieniem w oponach, z pewnością że np. żaden klocek nie został przy tarczy, z takim samym obciążeniem w samochodzie i w końcu z tymi samymi prędkościami, z tym samym sposobem rozpędzania się ( i co ważne w tych samych momentach tj. z górki/pod górke ) i w identycznych warunkach( nikt Ci drogi nie zajechał przez co kilka razy przyhamowałeś i znów się rozpędzałeś, nigdzie nie postałeś w korku, na mijance, na stacji zbyniu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukkash 1 Posted January 29, 2012 o kurde na 55 litrach zrobilas 200km? ---------- Po chwili dodano... ---------- aa 200km mniej ja ci powiem ze na paliwe z texaco w belgi przejechalem 1160km,a na paliwe z bp z lutola suchego przejechalem nie cale 800 na tej samej trasie z ta sama predkoscia hehe to ja się nie dziwię że na nowej maturze wprowadzono czytanie za zrozumieniem... Napisałem przecież jasno, że przejechałem 200km mniej czyli spalił mi ok 20-22% więcej, biorąc poprawkę na temp zewnętrzną i że długo się zagrzewał to i tak wyżłopał na setkę za dużo ---------- Po chwili dodano... ---------- przy takiej samej temperaturze, przy takim samym ciśnieniu atmosferycznym, z tym samym ciśnieniem w oponach, z pewnością że np. żaden klocek nie został przy tarczy, z takim samym obciążeniem w samochodzie i w końcu z tymi samymi prędkościami, z tym samym sposobem rozpędzania się ( i co ważne w tych samych momentach tj. z górki/pod górke ) i w identycznych warunkach( nikt Ci drogi nie zajechał przez co kilka razy przyhamowałeś i znów się rozpędzałeś, nigdzie nie postałeś w korku, na mijance, na stacji zbyniu? zależy jeszcze jak szybko jechał....bo ja na trasie spalam wiecej niż w mieście, ale poniżej 150km/h na autostradzie nie schodzę, a mam ten sam motor co zbyniu Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbyniu 1 Posted January 29, 2012 powiem wam tak jechalem w niemczech na autostradzie i przez te km ani razu sie nie zatrzymalem i ani razu nie zwolnilem caly czas rowno 110 km/h czas miedzy przejazami byl okolo tygodnia trasa identyczna ta sama technika jazdy,specjalne zatankowalem w polsce na BP najdrozsze paliwo jakie bylo bo myslalem ze bedzie lepsze no ale niestety zonk Quote Share this post Link to post Share on other sites