Spectral 56 Posted March 11, 2012 No przyszła magiczna decyzja Żonka zapisała się na prawko i trzeba będzie szarpnąć się na 2 auto. Wytyczne (moje): -Jak najbardziej bezpieczne auto Wytyczne (żony) - Podwyższony w sensie najlepiej jeepowaty... - Automat :dobani:sciana:mur:brzydal:wmorde - Klima W chwili obecnej skłaniamy się ku Ravce ale w sumie na razie to jedynie w fazie planowania. Budżet hmm jak najmniejszy pewno coś koło 30 ale jak zawsze elastyczny jestem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Waheto206 1 Posted March 11, 2012 Rav4 to rzeczywiście fajne auto, zwłaszcza dla kobiet. Dobra widoczność, nie jest zbyt długi, nie boi się krawężników i jest przyzwoicie wyposażony. Pomyśl też o CRV, ale to już prawie autobus... X-Traile też nie są złe. Z mniejszych - Nissan Qashqai, swojego czasu moja mama chorowała na to auto i w sumie nadal choruje. SUVowatość jest w tym przypadku bajerem, bo 4x4 jest tylko w najwyższych wersjach, ale to naprawdę fajne auto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted March 11, 2012 Mam 206 o takich standardach Wysoko stoi, automat i klima Tak na poważnie, to ma być krótka RAVka (3d) czy ta dłuższa ? Ten jest niezły http://otomoto.pl/toyota-rav-4-2-0-vvti-140km-serwis-oplacony-C23243916.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
koper666 1 Posted March 11, 2012 ravka jest beznadziejna .... jak nie musi miec duze to kup jej suzuki jimmy !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spectral 56 Posted March 11, 2012 Właśnie dokładnie nad taką 3 drzwiową się zastanawiałem ravka jest beznadziejna a jakiś konkretny argument... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted March 11, 2012 X-Traile też nie są złe. Nie polecam tego :no CR-V jest takie sobie, chociaż Toyota jakaś super też nie jest. Nissana Qashqai za taką kwotę nie kupisz (albo kupisz ale spawany z dwóch ). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spectral 56 Posted March 11, 2012 To ma być 1 auto dla żonki dlatego oprócz tego że ma być bezpieczny nie musi być wyj**ny w kosmos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Waheto206 1 Posted March 11, 2012 Znajomy rodziców miał X-traila i nie narzekał. Ja bym się skupił na Rav4 lub na Suzuki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted March 11, 2012 Znajomy rodziców miał X-traila i nie narzekał. Znajomy też miał (i ma nadal) ale rozsypał się silnik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spectral 56 Posted March 11, 2012 X-trail troche duży... Jaki miał silnik i przy jakim przebiegu umarł? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbyniu 1 Posted March 11, 2012 bardzo dobrym autem jest dacia duster,jest tanii,a to samo co quskai,i dla babki styka Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted March 11, 2012 X-trail troche duży... Jaki miał silnik i przy jakim przebiegu umarł? To był diesel i korbowód mu bokiem wyszedł ...później turbina :sciana ---------- Po chwili dodano... ---------- bardzo dobrym autem jest dacia duster,jest tanii,a to samo co quskai,i dla babki styka Też to chciałem kupić (już byłem w salonie się przymierzać itd.) ale nie jest on jednak zbyt bezpieczny, nie można dokupić do niego również automatu ---------- Po chwili dodano... ---------- Ogólnie nad Dacią Duster muszą jeszcze popracować Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spectral 56 Posted March 11, 2012 żadna dacia ble rzygowiny rumuńskie Quote Share this post Link to post Share on other sites
koper666 1 Posted March 11, 2012 nissan ma silniki diesla od renault czyli kiepskie .... Ravka wcale nie jest tak mało awaryjna jak sie wyda pozatym kiepsko jezdzi i zle sie prowadzi kiepski naped na 4 koła ... a w zakupie dosc droga . Ja bym stawiał na Jimmy bardoz fajnie sie tym jeszdzi małe zgrabne mało pali , i dobry naped na 4 koła .... rasował mała terenówka i tym napewno sam sie pobawisz w błotku ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Thomas 50 Posted March 11, 2012 Tez bym stawial na nowego Dustera, zawsze to bezpieczniejsze niz jakies uzywki z niewiadomymi przebiegami. A jezdzilem Dusterem i prowadzi sie przyzwoicie i w sumie nienajgorszy w srodku jest Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ciuba 1 Posted March 11, 2012 Polecam podjechac do SKODy ( wziaść skode yeti na 24h pojezdzi zobaczy jak nie to moze na poczatek zeczywiscie albo male suzuki albo tojka.... a najbardziej polecane to 4007 drogie ale ladne ( podobna cena Mitshubischi Outlander <<< pisowania moze byc zla ) 4007 jezdzi sie swietnie jak i Outlanderem bo to te samo samochody no i jeszcze c-cross w citroenie... a jak cie stac to Honda CRV albo Acura RDX Quote Share this post Link to post Share on other sites
Phantom 44 Posted March 11, 2012 Budżet jak najmniejszy pewno coś koło 30 ale jak zawsze elastyczny jestem Polecam podjechac do SKODy ( wziaść skode yeti na 24h pojezdzi zobaczy jak nie to moze na poczatek zeczywiscie albo male suzuki albo tojka.... a najbardziej polecane to 4007 drogie ale ladne ( podobna cena Mitshubischi Outlander <<< pisowania moze byc zla ) 4007 jezdzi sie swietnie jak i Outlanderem bo to te samo samochody no i jeszcze c-cross w citroenie... a jak cie stac to Honda CRV albo Acura RDX Błagam:! Czytaj temat, a nie nabijaj postów. Skoda Yeti za 30k zł :doh Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ciuba 1 Posted March 11, 2012 i tu zaskoczenie.... po 1 nie nabijam postów bo bywam rzadko z powodów braku czasu... po 2 owszem nikt nie mówił o nówce tylko używce i poszukasz i znajdziesz za 40 kola co do 30 kola nie doczytałem fakt.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MŁODY2061504761918 1 Posted March 11, 2012 http://otomoto.pl/dodge-ram-1500-q-4-7l-8-C19366603.html hehe a tak na poważnie to: Grand Vitara: http://otomoto.pl/suzuki-grand-vitara-2-0-b-klima-automat-piekna-C22861763.html CHEROKEE 2.8 CRD LIMITED http://allegro.pl/jeep-cherokee-2-8-crd-limited-150km-super-stan-i2173424764.html X3 http://otomoto.pl/bmw-x3-3-0d-sport-pakiet-C23249687.html takie orientacyjne propozycje z moich obserwacji(zdjęcia i aukcje pierwsze lepsze dzięki uprzejmości Allegro) jakie auta użytkują kobiety. No bo bez jaj Koledzy Dacia Duster ? Może i warto bo cena itd. Ale Czy widzieliście kiedyś kobiete w tym rumuńskim czymś ? no raczej nie sądzę ;p Quote Share this post Link to post Share on other sites
Phantom 44 Posted March 11, 2012 No znajdziesz na 40k zł, tak samo jak znajdziesz 206tkę za 4k zł... pytanie co to będzie warte... EOT Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest mecenas Posted March 11, 2012 ta x3 zajefana w tej kasie brac bez zastanowienia jesli stan jest ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
Phantom 44 Posted March 11, 2012 W tej cenie jej stan nie może być OK Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest mecenas Posted March 11, 2012 dlatego to napisalem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MŁODY2061504761918 1 Posted March 11, 2012 Kto wie ale moim celem nie były ceny tylko pokazanie koledze że można szukać w ciekawszych modelach a nie tylko Wozy które Są najbardziej pożądane przez laski Np. Rav4 skoro jest elastyczny ;p Quote Share this post Link to post Share on other sites
Spectral 56 Posted March 11, 2012 hmm no spoko na razie jeszcze troche czasu mam Rzeczywiście nie sądziłem, że pewne auta znajdą się w budżecie Trzeba będzie trochę poszperać bo chyba lepszego autka niż x3 się nie znajdzie. Swoją drogą chyba składany z 5 w tej cenie i z tego rocznika... Quote Share this post Link to post Share on other sites