MatekGT 1 Posted May 14, 2012 Nowa wersja Peugeota 208 otrzymała rajdowy wzór karoserii, a jego wnętrze zostało pozbawione wszystkich elementów dostarczających zbędnej wygody. Zamiast tego, zainstalowano sportowe siedzenia oraz klatkę bezpieczeństwa w tylnej części. Pod maską malucha znalazł się 1,6-litrowy silnik, który dopracowano, by osiągał 185 KM mocy i 190 Nm momentu obrotowego. Jednostka została połączona z pięciobiegową sekwencyjną skrzynią biegów z dźwignią znajdującą się na kolumnie kierowniczej. Jak na rajdowe auto przystało, Peugeot 208 R2 otrzymał także spełniające sportowe wymagania hamulce, hydrauliczne wspomaganie kierownicy zastępujące system elektryczny oraz zawieszenie Ohlins. link : http://moto.onet.pl/319882,11949870,1,zdjecie.html?node=27 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sopel 120 Posted May 14, 2012 brzydki jak noc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Johny481 1 Posted May 14, 2012 Niezłe osiągi jak na wolnossący 1.6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZonX 1 Posted May 14, 2012 Jak żaba po czarnobylu z pryszczami na ryju. Przekombinowali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kami///o 2 Posted May 15, 2012 A ten napis PEUGEOT nad tablicą jaz z filmu nieustraszony Lusterka odstają od reszty samochodu jak już by były połamane... Ogólnie 207 już bardziej ładnie się prezentuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rimu 1 Posted May 15, 2012 on ma na środku leda dobrze widze jednak 206rc, 207rc ładniejsze są Quote Share this post Link to post Share on other sites
ProfessionalC360 1 Posted May 15, 2012 Szpetny jak cholera Quote Share this post Link to post Share on other sites
Phantom 44 Posted May 15, 2012 To auto wygląda jak wystrugane z drewna przez Dżepetto... Ohyda! Quote Share this post Link to post Share on other sites
lina 16 Posted May 15, 2012 :yuck brzydkie "to"! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted May 15, 2012 on ma na środku leda dobrze widze To z przodu zaraz pod linią maski to jest napis PEUGEOT - tak jak w 508 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MatekGT 1 Posted May 15, 2012 Według mnie zalatuje trochę Aygo :cieszesie Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted May 15, 2012 W tym temacie widzę same negatywy odnośnie wyglądu, a w innym temacie nikt się aż tego tak nie czepiał Quote Share this post Link to post Share on other sites
MatekGT 1 Posted May 15, 2012 W tym temacie widzę same negatywy odnośnie wyglądu, a w innym temacie nikt się aż tego tak nie czepiał Oklejenie ma do bani ale jak by go pomalował na czarno od RC alu carne to ładnie by chyba wyglądało:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
kami///o 2 Posted May 16, 2012 W tym temacie widzę same negatywy odnośnie wyglądu, a w innym temacie nikt się aż tego tak nie czepiał Bo w porównaniu do serii jest BLEEEEE mi tam bardziej podchodzi GTI Quote Share this post Link to post Share on other sites
hadeu 1 Posted May 16, 2012 Ja tam czekam na R5 ma się pokazać we wrześniu i zastąpić 207 S2000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sky 106 Posted May 16, 2012 a w innym temacie nikt się aż tego tak nie czepiał czepiał Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted May 16, 2012 czepiał No niby tak Jednak po dłuższym zastanowieniu nie wiem, czy nie wolałbym jednak "C3" lub jakiegoś DS3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VoytaS 2 Posted May 17, 2012 206 RC mimo wszystko wyglada ladniej a mocy ma nie wiele mniej a ile lat roznicy Chyba ze to R2 zastepuje GTI/S16 to moze jeszcze jakos sie to wybroni i skrzynia tylko 5 biegow jak na te czasy to za malo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Waheto206 1 Posted May 17, 2012 To R2 to jest taka "rajdówka" do kupienia od Peugeota. Nie ma nic wspólnego z wersją GTi, która wygląda tak: Quote Share this post Link to post Share on other sites
kami///o 2 Posted May 17, 2012 z wersją GTi, która wygląda tak: Bo w porównaniu do serii jest BLEEEEE mi tam bardziej podchodzi GTI Z tego profilu ładniejsza trzeba by normalnym aparatem porobić zdjęcia. Ale swoją drogą przypomina mi trochę nową Corse. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mim 26 Posted May 17, 2012 Pewnie już nie zobaczymy 208 RC, bo widać, że Peugeot bardzo chce nawiązać do "205" GTi (czarne listwy i charakterystyczny napis za tylną boczną szybą GTi). Chociaż ciekawi mnie angielska flaga na grillu w GTi Concept hmm Quote Share this post Link to post Share on other sites
All In 1 Posted May 26, 2012 fajnie to brzmi! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MatekGT 1 Posted September 13, 2012 http://www.autocentrum.pl/prezentacje/nowy-peugeot-208-gti-goracy-czy-tylko-odgrzany/ http://superauto24.se.pl/auto/peugeot-208-gti-lew-o-mocy-200-koni-zdjecia_277210.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
danek 6 Posted September 13, 2012 a Ja się pochwalę , jeździłem 208 co prawda 1.4hdi i jak dla mnie super mnie się podoba Quote Share this post Link to post Share on other sites