Obeebok 1 Posted September 23, 2014 Panowie, chyba macie jakieś wycieki z bazy danych. Dostałem dzisiaj maila z ogłoszeniem z fordclubpolska.org, a nigdy się tam nie zarejestrowałem. Wszedłem na ich stronę i okazało się, że dane mojego konta są identyczne, jak tutaj na forum: mail, hasło, nazwa użytkownika, dane na temat pojazdu. Łagodnie mówiąc, nie podoba mi się to i składam reklamację na takie przekazywanie danych.:dobani Quote Share this post Link to post Share on other sites
canga 1 Posted September 23, 2014 Tez dostalem reklame z ich forum. Na forum ford focus to jestem zarejestrowany. ale tego nie znam. Jezeli sie okaze ze sa tak powazne wycieki, to uuuuuuuu bardzo nieladnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
yeti 25 Posted September 23, 2014 używacie tapatalk ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obeebok 1 Posted September 23, 2014 ja nie używam Quote Share this post Link to post Share on other sites
yayko 1 Posted September 23, 2014 ktoś sprzedał bazę danych z forum! ja też tam mam konto a nie rejestrowałem się . Quote Share this post Link to post Share on other sites
canga 1 Posted September 23, 2014 taa, pewnie Edward Snowden maczal palce Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 23, 2014 a mojego konta tam nie ma... Widocznie nie jestem nikomu potrzebny..... :(:( :twisted Quote Share this post Link to post Share on other sites
sopel 120 Posted September 23, 2014 u mnie też nic takiego nie występuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Voku 1 Posted September 23, 2014 Oni pewnie są z kluby samochodów na "F" pewnie na forum Fiata też mają konta Quote Share this post Link to post Share on other sites
_carlos- 2 Posted September 23, 2014 Panowie, chyba macie jakieś wycieki z bazy danych. Dostałem dzisiaj maila z ogłoszeniem z fordclubpolska.org, a nigdy się tam nie zarejestrowałem. Wszedłem na ich stronę i okazało się, że dane mojego konta są identyczne, jak tutaj na forum: mail, hasło, nazwa użytkownika, dane na temat pojazdu. A jaką masz datę rejestracji? Quote Share this post Link to post Share on other sites
yayko 1 Posted September 23, 2014 Zarejestrowany 14-03-2014 a jeszcze forda nie miałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
ScreamMyName 1 Posted September 23, 2014 To zaoszczędzili Ci czasu na rejestracje Quote Share this post Link to post Share on other sites
canga 1 Posted September 23, 2014 Oni wiedzieli ze bedziesz mial forda Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obeebok 1 Posted September 23, 2014 a jaką masz datę rejestracji? 27-05-2014 Quote Share this post Link to post Share on other sites
marecek 149 Posted September 23, 2014 ...nic nikomu nikt nie wyciekł... spokojnie. Spytamy adminów z FCP o to kiedy konto Obeeboka i w jakich okolicznościach zostało założone i się sprawa wyjaśni. ---------- Po chwili dodano... ---------- pytanie z innej beczki - jak zakładacie konta na różnych forach to podajecie różne adresy mailowe (aliasy) i inne hasła, prawda? :> Quote Share this post Link to post Share on other sites
marecek 149 Posted September 24, 2014 panowie - coś Was z wiekiem chyba pamięć zawodzi ;-) kolega Obeebok, zarejestrował się na FCP w maju zaraz po opublikowaniu swojego tematu http://www.206club.net/showthread.php?t=95381 i przeglądał tematy o warsztatach/blacharzach z rejonu Wrocławia, więc temat raczej prawdopodobny - jeśli chcecie, to będziemy dalej szukać, ale wygląda na to, że robicie burzę w szklance wody niepotrzebnie Co do pozostałych - napiszcie w czym tkwi problem? Że ktoś ma na FCP konto o takim samym nicku jak Wy? czy że możecie się tam zalogować używając 206tkowego loginu i hasła? Każde założone konto jest weryfikowane adresem pocztowym, tzn. jeśli przy rejestracji podajecie maila, to tylko mając dostęp do podanej skrzynki można się na forum zarejestrować / przerejestrować / zmienić hasło. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obeebok 1 Posted September 24, 2014 :fool:surrender:zip:mur:hehe:doh:brzydal Faktycznie tak było. :whstl Bardzo przepraszam za zamieszanie... Starość nie radość :chory Quote Share this post Link to post Share on other sites
NiebieskiPug 15 Posted September 24, 2014 Ale chociaż emocje i frekwencja na forum wzrosła Taki dreszczyk jak w CSI... Quote Share this post Link to post Share on other sites
marecek 149 Posted September 24, 2014 ...i przykuł uwagę adminów Quote Share this post Link to post Share on other sites
wrobeleczek 43 Posted September 24, 2014 Wszyscy już myśleli, że admini śpią... a tu o! nic z tych rzeczy... Oni czuwają... niech Wam się nie zdaje, że coś umyka ich uwadze.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obeebok 1 Posted September 25, 2014 Mój przypadek został wyjaśniony, ale wychodzi na to, że inni też mają tam konto, a twierdzą, że nie zakładali Quote Share this post Link to post Share on other sites
PrzemkoPW 147 Posted September 25, 2014 Mój przypadek został wyjaśniony, ale wychodzi na to, że inni też mają tam konto, a twierdzą, że nie zakładali Tak samo nie zakładali jak i Ty Ale oczywiście w polskim stylu od razu: ktoś sprzedał bazę danych z forum! i pewnie dlatego admin grzeje tyłek na drugim końcu świata Quote Share this post Link to post Share on other sites
Obeebok 1 Posted September 25, 2014 Lepiej chuchać na zimne Quote Share this post Link to post Share on other sites