Krece 1 Posted February 13, 2018 Cześć, Planuje zakup nowego samochodu. Jednak nie chciałbym wydawać gotówki. Jak myślicie - opłacalną opcją jest "finansowanie"? Dużo wyższe ceny? Niestety na zwykły leasing nie mam co liczyć, a raty na poziomi 1000 zł są dla mnie nieco za duże... Przedział cenowy przy finansowaniu zakładam szeroki, od 15 do 30-35 tyś max. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andri 0 Posted April 13, 2018 (edited) Jeżeli ma to być robione na firmę, to leasing lub kredyt. Leasing jest korzystniejszy, ponieważ możesz całość wrzucić w koszta, a w przyapdku kredytu samochodowego z tego co pamiętam, to jedynie odsetki. Zachęcam jeszcze do sprawdzenia - link. Witryna na której można znaleźć aktualne porównania wielu ofert z firm pożyczkowych, kredytowych. Edited April 25, 2018 by andri Quote Share this post Link to post Share on other sites
chaos 108 Posted May 29, 2018 (edited) Z Twojej wypowiedzi nie jestem w stanie się doszukać czy szukasz oferty dla klienta indywidualnego, czy firmy. Piszesz o budżecie 15-35 tys. Jest to budżet na samochód bez wpłaty własnej, czy raczej jest to budżet dla ewentualnej wpłaty własnej. Zasadniczo szukałbym ofert u dealerów marek które są najpopularniejsze w Polsce. Przykładowo volkswagen bank Polska ma fajne opcje z tzw ratą balonową. Czyli kupujesz nowe auto, wpłacasz jakąś tam ustaloną wartość ( 0-30%) ustalasz maksymalny przebieg roczny i po około 3 latach o ile nie "zużyjesz" za bardzo samochodu (wyciąg akceptowalnych i nieakceptowalnych zużyć jest dostępny w ofercie) dealer daje gwarancję odkupu pojazdu, w przypadku np Audi Q3 jest to równowartość 50% wartości początkowej. Taka opcja napewno obniży wartość raty poniżej tysiąca. Edited May 29, 2018 by chaos Quote Share this post Link to post Share on other sites