Jump to content
  • Similar Content

    • Maqpop11
      By Maqpop11
      Witam od jakiegos czasu w moim peughot 206 cos sie zaczelo dziac mianowicie bede pisal po kolei
      Problemy z odpalaniem po mimo kupna nowego alumulatora 
      Podczas ruszania autem szarpie pojawiaja sie wibracje 
      Dzis na drodze nagle zapalily mi sie wszystkie kontrolki stracilem panowanie nad kierownica musialem zjechac na pobocze 
    • yankowsky
      By yankowsky
      Problem taki, że z wydechu słychać strzały powietrza, silnik szarpie od 2 biegu do 5, brak mocy, i jeszcze do tego takie coś zaobserwowałem. Trzymam pedał gazu na stałych obrotach i wchodzi na obroty potem spadają same s siebie, a jak puszczę pedał to samochód się dławi jak na filmie. 
      Pomocy 😭
      FullSizeRender.mov
    • PinkySuavo
      By PinkySuavo
      Cześć,
      wczoraj miałem taką sytuację, że nagle usłyszałem potrójny pisk, a na wyświetlaczu zobaczyłem czerwony wykrzyknik w kółeczku (ten sam, który pokazuje się np. podczas zaciągnięcia ręcznego) oraz migający, czerwony napis STOP. Dzisiaj sytuacja zdarzyła mi się ponownie. Poza tymi "ostrzeżeniami" nie zauważałem żadnych zmian w samochodzie.

      Udało mi się zauważyć, że dzieje się to wtedy, gdy mocno przygazuję.

      Czy ma ktoś pojęcie z czego to wynika? Oleje wszystkie mam w porządku, temperatura silnika jest normalna. Niedawno miałem wymieniany komplet hamulców z tyłu, wraz z płynem hamulcowym - czy gdzieś tutaj może być przyczyna? Szukałem na internecie, ale różnorakie były pomysły i tak naprawdę żaden autor postów nie napisał, co pomogło.

      Z góry dziękuję za odpowiedź
    • Perła
      By Perła
      Witam od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem peugeota 206 z 2001 roku wersja silnikowa to 2.0 Hdi 90km.
      Problem nastąpił z dnia na dzień a dokładnie wcześniej auto odpalało od razu lekko przekręciłem kluczyk i odpalał,teraz niestety troche mu to zajmuje muszę chwile przytrzymać kluczyk aby odpalił do tego lekko falujące obroty gdy auto stoi odpalone czuć lekkie wibracje co jakiś czas.
      Pierwsza myśl jako że zbliżała mi się wymiana oleju to wymieniłem wszystkie filtry i oczywiście olej ale niestety problem nie zniknoł,jeden dzień był taki że auto odpalało jak wcześniej bez problemu lecz następnego dnia problem wrócił. Auto użytkuję od 3 Lat i nigdy nie miałem takiego przypadku więc pytanie do was,miał ktoś z was taki problem albo ma jakieś pomysły jak to ugryźć?.
      Z góry dzięki za pomoc.

Recommended Posts

lyli91

Witam, proszę o pomoc lub chociaż jakieś podpowiedzi ;)

Niedawno w cc-ku zdiagnozowano problem z prawą półosią - szarpanie silnikiem i odgłos bicia przy kręceniu prawym kołem, a co za tym idzie podczas jazdy. Diagnoza: pęknięta sprężyna i rozsypane łożysko. Niestety po wymianie problem nie tylko nie ustał, ale pojawił się nowy, a mianowicie ani nowa, ani stara półoś nie wchodzą całkowicie w skrzynię (brakuje ok 4 mm). Przed wymianą stara półoś była osadzona w skrzyni idealnie.

Ktoś wie jaka może być przyczyna?

 

CC: 1.6 16V 109KM 03 r.

Zakupiona półoś pochodzi ze zwykłej 206 z takim samym silnikiem. Wymiarowo jest identyczna jak ta wymieniana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...