Skocz do zawartości
MaciekkM

Auto gasnie na sprzegle

Rekomendowane odpowiedzi

MaciekkM

Ostatnio za kazdym razem kiedy rozgrzeje silnik i wdepne sprzeglo to auto gasnie. Silnik nie lapie ze spadaja mu obroty albo przynajmniej robi to z opoznieniem. Obroty nie odbudowuja sie na czas i silnik gasnie. Jezeli po prostu szybko zmienie bieg nic sie nie dzieje. Bardzo dziwnie to wyglada na szczescie wystarczy podniesc sprzeglo i auto po prostu odpala jak z popychu ale jest to dosyc niebezpieczne. Macie jakies pomysly co sie moze dziac?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Pawcio89

Najprawdopodobniej silniczek krokowy. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
MaciekkM

Wkurzylem sie i spojrzalem pod maske. Przy lekkim pociagnieciu odeszla rura dolotu powietrza. Dokrecilem i jezdze i do teraz problemow nie widze. To moglo byc problemem?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Pawcio89

Jak najbardziej. Silnik zaciagal cieple powietrze z komory silnika i dla tego gasl. Czyli masz problem rozwiazany. 

Edytowane przez Pawcio89
  • Dobre! 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×