Skocz do zawartości
LAFALA74

Słaba reakcja na pedał gazu 1,4 75km

Rekomendowane odpowiedzi

LAFALA74

Mam od wczoraj taki problem. Na luzie silnik normalnie wchodzi na obroty pracuje i płynnie . Podczas jazdy bardzo wolno się rozkręca i słabo przyspiesza nawet na niższych biegach(uczucie tak jakby był lekko zaciągnięty ręczny). Najgorzej jest przy jeździe pod nawet małe wzniesienie, gdyż nawet po redukcji nie wchodzi na obroty i nie przyspiesza, a nawet zwalnia. Czy macie jakieś sugestie co może to może być?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
orkow

Masz KFW silnik I przepustnice mechaniczna na lince. Otwórz maske I zobacz czy klips który jestodpowiedzialny za naprezenie tej linki nie spadł. Jeśli go nie ma, przepustnica nie otwiera się do końca I będzie powodowala opisany przez Ciebie problem. Jeśli jest, sprawdź naprezenie.  

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
LAFALA74

W dziennym świetle wszystko się wyjaśniło. Klips był na swoim miejscu, ale linka nie była napięta tak jak potrzeba ponieważ się wyciągnęła. Niestety czeka mnie wymiana linki gdyż spinkę mogłem przełożyć tylko o 2 ząbki i to już koniec regulacji. Samochód trochę odżył. Szału nie ma, ale znowu przyspiesza na tyle że jakoś da się jeździć. Dziękuję za pomoc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×