audio_89 1 Napisano poniedziałek o 14:43 (edytowane) Witam. Szukam informacji którędy wpuścić środek do konserwacji profili zamknietych. Chciałem zakonserwować od środka progi ale od spodu nie znalazłem otworów odprowadzających wodę przez które zazwyczaj taki środek się wpuszcza. Robił ktoś kiedyś taka konserwację? Progi zdrowe jak dzwon i chciał bym aby takie pozostały. nie zamierzam czekać na dziury. Wiem że to ocynk, ale jednak już parę zgniłych peugeotów widziałem i wiem że jest możliwe aby nawet 206 zgniła. Zamierzam jeszcze zdjąć boczki i wypsikać drzwi od środka oraz tylną klapę. Są jeszcze jakieś newralgiczne miejsca gdzie warto to zrobić? Edytowane poniedziałek o 14:45 przez audio_89 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
marcin90 22 Napisano poniedziałek o 17:21 (edytowane) Do progów dostaniesz się przez jedyny otwór, który jest za tylną częścią przednich nadkoli (musisz zaopatrzyć się w długi wężyk). Od spodu po każdej stronie są 3 odpływy, które często zatkane są fabrycznym barankiem, polecam je udrożnić. Edytowane poniedziałek o 17:36 przez marcin90 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach